Anlık Bildirim

AMD platformu güçlenmeye devam ediyor

Ati' nin önümüzdeki birkaç hafta içinde çıkması beklenen Athlon 64/FX/Opteron için çıkardığı ilk çipsetin resmi adı henüz bilinmesede, Radeon Xpress olacağı söylentileri ağır basıyor. Kesin olarak bilinen iki farklı versiyon çipset olacağı. RS480 IGP (onboard grafik işlemcisi içeren) ve düz versiyon RX480.

Basına gösterilen RS480 referans kart, PCIe 16X (PEG), 2 adet PCIe 1X ve iki tane pci slotu slotu içeriyor. Ayrıca ne olduğu şu an için bilinmeyen bir slot daha var. Bence ati bu slota takacağı ek bir kartla bazı çıkışları buradan alabilir yada anakarta ek özellikler kazandırabilir.

Pasif soğutmayla yetinen güney köprüsü XP400' ün şu anda bilinen özellikleri, sata-150, pata 100/133 ,8 adet USB 2.0 portu ve AC97 ses çözümü.

Kuzey köprüsü aktif olarak fan ile soğutulan kartta 4 adet sata portu ve artık yaşlanan 2 adet ide portu bulunuyor. Arka çıkışlara baktığımızda, tümleşik ekran kartı için VGA ve S-Video çıkışı, fireware, ethernet ve ses kartı için standart çıkışlar görünüyor.

AMD için çipset üreten firmaların (Nvidia, VIA, SIS, Ati) çokluğu ve sürekli artan rekabet ile daha iyi ürünlerin çıkmas tabiki AMD' nin Intel karşısında daha çok güçlenmesini sağlıyor. İlk K6 lar çıktığı zaman düzgün anakart bulunamadığından dolayı sorunlu işlemci olarak adı çıkan AMD için bugün durum çok farklı olsa gerek. nVida ve Ati' nini grafik kartı rekabetinde olduğu gibi Ati nVidia' yı yakalayabilirse önümüzdeki sene AMD için çok iyi geçeceğe benziyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim