Anlık Bildirim

AMD üç ve dört çekirdekli Athlon işlemcilerini kullanıma sunacak

Yeni yıla yeni işlemciler ile girmeyi ve 45nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Deneb kod adlı Phenom II işlemci ailesini Ocak ayının ilk günlerinde duyurmayı planlayan AMD, Athlon markasına üç ve dört çekirdekli yeni modeller ile devam edecek gibi görünüyor.

Hatırlanacağı üzere firma, Phenom işlemcilerine güç veren yeni nesil mikroişlemci mimarisini temel alan Kuma kod adlı ve çift çekirdekli Phenom işlemcilerini de Athlon çatısı altında lanse edeceğini açıklamış ve işlemciler güncel yol haritasına Athlon X2 7000 serisi olarak yansımıştı.

AMD'nin gün ışına çıkan yeni yol haritasına göre Phenom II X3 ve X4 serisi altında lanse edileceği düşünülen bazı işlemciler de Athlon markasıyla kullanıma sunulacak. 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanacak bu işlemcilerin Phenom II X3 ve X4 serisine göre önemli bir farkı bulunacak.

AMD üç ve dört çekirdekli Athlon işlemcilerini kullanıma sunacak

AMD'nin Athlon çatısı altında duyuracağı Propus kod adlı dört çekirdekli modeller ile Rana kod adlı üç çekirdekli modelleri Phenom II X3 ve X4 serisinden ayıracak en önemli fark olarak L3 bellek birimine sahip olmamaları gösteriliyor.

Bu noktada önemli bir detayın da altını çizmekte fayda var, Rana ve Propus kod adlı üç ve dört çekirdekli işlemci aileleri L3 bellek birimi olmadan tasarlanan farklı bir çekirdek kullanacak yani bellek kapatma gibi bir durum söz konusu olmayacak.

Phenom II serisi gibi 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanacak ve aynı mikroişlemci mimarisini kullanacak olan Propus kod adlı dört çekirdekli işlemci ailesi Athlon X4 600, Rana kod adlı üç çekirdekli seri ise Athlon X3 600 serisi dahilinde lanse edilecek.

Modeline göre saat hızları 2.7GHz ve 2.8GHz'den başlayacak Propus ve Rana serisi yeni işlemcilerin mevcut plana göre önümüzdeki Nisan ayında lanse edilmeleri bekleniyor. Hatırlatma olması açısından Phenom II X3 ve X4 ailesinin 6MB L3 bellek ile geleceğinin altını da çizelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim