Anlık Bildirim

AMD'nin 125 watt TDP'li Phenom 9950 BE modeli kullanıma sunuldu

AMD'nin 125 watt TDP'li Phenom 9950 BE modeli kullanıma sunuldu

45nm üretim teknolojisiyle hazırlanmakta olan Deneb kod adlı yeni Phenom işlemcileri için çalışmalarına devam eden AMD'nin gelecek yılın ilk ayları içerisinde Phenom X4 9000e serisi dahilinde düşük güç tüketimine sahip 65nm Phenom modellerini de duyurması bekleniyor.

Performansın yanında güç tüketimi noktasında da iddialı olmak isteyen AMD, 140 watt'lık ısıl güç tasarımına sahip Phenom 9950 Black Edition modelinin daha düşük TDP seviyesine sahip olan yeni versiyonunu kullanıma sunuyor. Peki yeni modelde ısıl güç tüketimi ne kadar çekilebildi?

65nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve 2.6GHz'de çalışan dört çekirdekli işlemcinin TDP seviyesi 140 watt'dan 125 watt'a çekildi. Bu önemli bir detay zira özellikle 770 ve 780G yonga setine sahip olup güç tasarımından ötürü 130 watt'ın üzerindeki işlemciler ile uyum sorunu yaşayan anakartlar olduğu da gündeme gelmişti.

TDP seviyesi dışında yeni versiyonunun kullanıma sunulan ilk modelden ayrılan ciddi farklılıkları bulunmuyor. Soket AM2+ formundaki işlemci, 2MB L2 ve 2MB paylaşımlı L3 belleğe sahip. Black Edition serisine dahil olduğu için çarpanı açık olarak gelen işlemcinin Türkiye satış fiyatı ise 215-220$ seviyesinde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim