Anlık Bildirim

Amd'nin çift çekirdekli Opteron tanıtımı yazısı

Amdzone, Amd firmasının en büyük atılımı olacak olan çift çekirdekli Opteron işlemcilerinin tanıtımına katılmış ve harika resimler çekmiş bilgiler edinmiş. Bunlardan ilki 90 nm teknolojisine sahip çift çekirdek Opteron'nun şu anki 130 nm Opteron çekirdeğinden sadece biraz daha büyük olması yani toplam 2 Mb ön belleğe ve çift çekirdeğe rağmen bir sorun yok. Toplam ısı üretimini 95 Watt'ın altında kalmış buda günümüzdeki tüm Opteron soğutma sistemlerinin uyumlu olduğu anlamına geliyor.

İlk önce 940-pin ve sonrada masa üstü için 939 pin sunulacak çift çekirdekler günümüzün anakartları ile uyumlu. HP'nin 4 işlemci soketli HP Proliant DL585 sisteminde çalışan 8 çekirdek demoda gösterilmiş. Her çift çekirdeğin kendine ait 8 ram slotu olmasıda dikkat çekici (toplamda 32 slot ve maksimum ram miktarı tahmini 64 GB). Bildiğiniz gibi Amd mimarisinde işlemcilerin üzerinde 4 Hypertransport bağlantısı bulunmakta bu yuvalardan birisi ram'larla iletişim için kullanılırken diğerleri diğer işlemcilere direkt erişim için kullanılıyor. Böylece 8 çekirdeğin her biri diğerine direkt ulaşabilmekte.

Amd'nin çift çekirdekli Opteron tanıtımı yazısı

Çekirdeklerin tanınması ve kullanılması aynı çift işlemcili sistemlerde olduğu gibi olduğundan Windows Server 2003 ve Linux dağıtımlarında bir uyumluluk sorunu yaşanmayacak. Daha bu çift çekirdek teknolojisinin kullanılmasına bir seneye yakın zaman olsada Amd bunun tanıtımını yapan ilk firma oldu. Bu arada işlemciler aynı ram kontrolcüsünü paylaşıyorlar ve Amd'ye göre bu performansa etkisi en fazla %10. Donanimhaber.com'un sunucularıda çift Opteron işlemci tabanlı ve seneye sunucularımızı çift çekirdekler çıkınca 4 işlemciye genişleteceğiz.

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim