Anlık Bildirim

AMD'nin Soket AM3 Phenom II işlemcileri DDR3-1333 desteğiyle gelecek

AMD'nin Soket AM3 formundaki Phenom II işlemcileri hem DDR3 1333MHz destekli olacak hem de DDR2 anakartlarda kullanılabilecek.

Phenom II işlemcilerde DDR3 1333MHz desteği

AMD'nin kullanıma sunacağı Deneb kod adlı ilk Phenom II X4 işlemcileri soket AM2+ formunda olacak ve DDR2 bellek desteği ile gelecek. Phenom işlemcileriyle birlikte satışına başlanan Soket AM2+ desteli mevcut anakartlarla da kullanılabilecek işlemcileri takiben AMD, Soket AM3 formundaki, DDR3 bellek desteğine sahip Phenom II modellerini de endüstrinin beğenisine sunacak.

Geriye dönük uyumluluk çerçevesinde Soket AM2+ anakartlarda da kullanılabilecek işlemcilerde kombo bellek kontrolcüsü olacak yani Soket AM3 Phenom II işlemciler AM3 anakartlarda DDR3 bellekler ile, AM2+ anakartlarda ise DDR2 bellekler ile çalışabilecek. Socket AM2+ formundaki Phenom II işlemcilerin, mevcut Phenom modellerinde olduğu gibi DDR2-1066MHz bellek desteği ile geleceği zaten biliniyordu ve asıl merak edilen detay, Sokte AM3 formundaki Phenom II işlemcilerin destek vereceği DDR3 bellek hızıydı.

Phenom II işlemcilerde DDR3 1333MHz desteği

Donanım Haber farkı ile yine önemli bir detay açıklıyoruz zira sağlam bir kaynaktan aldığımız bilgiye göre Soket AM3 formundaki Phenom II işlemcileri DDR3 1333MHz desteği ile gelecek. Tabii AMD'nin yeni işlemcileri daha yüksek saat hızlarına sahip bellekler ile de kullanılabilecek fakat elimize ulaşan bilgilere göre Phenom II AM3 işlemcilerin bellek kontrolcüsü standart olarak DDR3-1333MHz desteğiyle gelecek.

Intel cephesindeyse firmanın entegre bellek kontrolcüsüne sahip ilk işlemci ailesi olan Nehalem tabanlı Core i7 serisi ise bilindiği üzere standart olarak DDR3-1066MHz bellek desteğiyle geliyor fakat Core i7 serisi işlemcilerde de bellek kullanımıyla ilgili herhangi bir sınırlama bulunmuyor ve daha yüksek hızlardaki DDR3 bellekler yeni nesil Intel işlemcileriyle kullanılabiliyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim