Anlık Bildirim

Android platformu Avrupa'da beklentilerin altında seyrediyor

Android platformu Avrupa'da beklentilerin altında seyrediyor

Yukarıdaki konsept çalışmaya benzer farklı telefon tasarımları Android platformuna hız kazandırabilir.

Google öncülüğünde geliştirilen açık kaynaklı mobil işletim sistemi Android için beklenti oldukça yüksek olmasına karşın gelen ilk rakamlar alınması gereken çok yol olduğunu gösteriyor. Piyasa analizleri yapan bağımsız araştırma kuruluşlarından IDC'nin yeni bir çalışmasına göre Google Android şu an için Avrupa pazarında beklentileri karşılayacak pazar performansını sergilelemiş değil.

IDC tarafından hazırlanan rapora göre Androdi işletim sisteminin Avrupa pazarındaki payı Temmuz-Eylül döneminde %4.2'den %5.4 seviyesine çıkmış olsa bile tüketiciler yeni işletim sistemine henüz çok fazla aşina değil. Tabii bu duruma etki eden nedenlerden biri belkide en önemlisi olarak Android tabanlı telefon çeşitliliğin henüz artmamış olması ve kontrolün şu an için HTC olması gösterilebilir.

HTC'nin yanı sıra Samsung ve daha yerel konuşmak gerekirse ülkemiz pazarı için General Mobile, Android tabanlı ilk modellerini duyurmuş olsa bile asıl büyük dalganın 2010'da gelmesi ve Sony Ericsson'da dahil olmak üzere irili ufaklı çok sayıda telefon üreticisinin Android tabanlı yeni modellerle pazara girmesi ve işletim sisteminin hızlı bir yaygınlaşma sürecine adım atması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim