Anlık Bildirim

Apple, geliştiricilerden uygulamalarını iPad mini 6 ekranına göre uyarlamalarını istedi

Apple, geliştiricilerden uygulamalarını iPad mini 6'da düzgün çalışacak şekilde güncellemelerini istedi. Yeni tablet kısa bir süre önce satışa çıkmıştı.

Apple'dan geliştiricilere iPad mini 6 hatırlatması Tam Boyutta Gör

Altıncı nesil iPad mini'nin satışları kısa bir süre önce başladı. Tabletin müşterilerle buluşmasının ardından Apple da geliştiricilere, uygulamalarını cihazın 8.3 inçlik ekranına göre optimize etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Yeni boyut ve çözünürlük nedeniyle, bazı uygulamalar güncellenene kadar tam ekran modunda çalışmayabilir. Geliştirici sitesindeki açıklamaya göre Otomatik Düzen özelliği etkinleştirilmiş birçok uygulama yeni iPad mini'de düzgün bir şekilde çalışacak.

Apple'dan geliştiricilere iPad mini 6 hatırlatması Tam Boyutta Gör

Uygulamaların yeniden derlenmesi gerekli

Bunun haricindeki diğer uygulamaların iPad mini 6 ile tam uyumlu hale gelebilmesi için geliştiricilerinin Xcode 13 ile yeniden derlemesi gerekiyor. Yeni tabletin ekranı önceki modelden daha uzun ve geniş.

Tableti satın alan kullanıcılar, optimize edilmemiş uygulamaların üst ve alt kısımlarında siyah şeritler görüyor. Apple henüz bir açıklama yapmamış olsa da bazı uygulamaların yeni iPhone 13 modelleriyle düzgün çalışması için güncellenmesi gerekebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim