Anlık Bildirim

Apple, iPad mini 6 ekranındaki jöle etkisinin normal olduğunu açıkladı

Apple, iPad mini 6 ekranında oluşan "jöle etkisinin" donanımsal bir sorun olmadığını söylüyor. Şirkete göre bu LCD ekranlarda yaygın olarak görülen bir durum ve yaşanması normal.

Apple, iPad mini 6'daki jöle etkisinin normal olduğunu açıkladı Tam Boyutta Gör

Hatırlayacağınız üzere iPad mini 6 sahipleri, tableti dikey modda kullanırken kaydırma yaptıklarında ekranda "jöle etkisi" oluştuğu hakkında şikayetlerini dile getirmişlerdi. Apple, LCD'lerin çalışma şekli nedeniyle bunun normal bir davranış olduğunu açıkladı.

Jöle etkisi, ekranın bir bölümünün kaydırmaya diğer kısımdan daha hızlı yanıt vermesi sonucu oluşuyor. Bu nedenle ekrandaki içeriği kaydırırken yalpalamaya benzer bir titreme meydana geliyor.

LCD için normal bir davranış

Apple, LCD ekranlar görüntüyü satır satır güncellediği için, ekranın üstündeki satırlarla alttaki satırların yenilenmesi arasında küçük bir gecikme olduğunu ve bunun oldukça yaygın bir durum olduğunu söylüyor. Yani ortada donanımsal bir sorun yok.

Bununla birlikte, kullanıcılar jöle etkisinin iPad mini 6'da daha belirgin olduğunu söylüyorlar. Zira LCD ekranla donatılmış iPad Air 4 ve dokuzuncu nesil iPad'de jöle kaydırma sorunu bu kadar göze batmıyor.

Apple bunu bir sorun olarak kabul etmediği için iPad mini 6'yı satın alan ve ekranından memnun olmayan kullanıcılar onarım veya değişim talebinde bulunamayacaklar. Müşterilerin sadece 14 gün içerisinde tableti geri iade etme şansları olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11556 kez okundu.
9 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tablet, iPad Mini 6 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim