Anlık Bildirim

Apple’a ikinci şok: Apple Pay için kritik dönemeç

Avrupa Komisyonu, iOS cihazlarında bulunan NFC yongasının Apple Pay haricinde diğer mobil ödeme sistemlerine de sunulması için Apple’a tebliğ yapmaya hazırlanıyor.

Apple’a şok Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon ve üzeri elektronik cihazlar için tek bir kablo standardı getirerek Apple’ı zor durumda bırakan Avrupa Birliği ikinci darbeyi vurmaya hazırlanıyor. Bu kez Apple Pay uygulaması hedefte. 

Apple Pay hedefte

Apple ülke fark etmeksizin kendi koyduğu kuralları uygulaması ile biliniyor ancak artık yavaş yavaş devletlerden tepkiler gelmeye başladı. Önce şarj girişini standarda bağlayan Avrupa Birliği şimdi de Apple Pay platformunun adil olmasını istiyor. 

Gelen bilgilere göre Avrupa Komisyonu firmanın Apple Pay özelliğini adil bir şekilde kullanıp kullanmadığını araştırıyor. Apple kendi cihazlarında NFC özelliğini sadece Apple Pay için aktif ediyor ve üçüncü tarafı kısıtlıyor. Komisyon buna karşı.

Gelecek yıl tamamlanacak tebligatta NFC bileşeninin üçüncü taraf ödeme sistemlerinin kolayca erişebileceği şekilde optimize edilmesi istenecek. Böylece Google Pay gibi farklı ödeme sistemleri de kullanılabilecek. 

Apple’ın buna nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor ancak hiç de iyi olacağını söyleyemeyiz. Apple Pay ile rakip olacak diğer platformlar haliyle gelirleri de azaltacaktır. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim