Anlık Bildirim

ASUS ROG Phone 8 Ultimate, tanıtımdan önce rekor kırdı

Asus'un merakla beklenen oyuncu telefonu ROG Phone 8 Ultimate resmen doğrulandı. Amiral gemisi telefon, Snapdragon 8 Gen 3 ile Geekbench'te rekor kırdı. İşte detaylar...
ASUS ROG Phone 8 Ultimate, tanıtımdan önce rekor kırdı Tam Boyutta Gör
Akıllı telefon pazarında oyuncu odaklı ROG Phone modelleri ile varlık gösteren ASUS, geçtiğimiz Haziran ayında tanıtılan ROG Phone 7 serisinin halefi üzerinde hazırlıklara başladı. Bu noktada yeni serinin ROG Phone 8 ve ROG Phone 8 Ultimate olmak üzere iki modelden oluşması bekleniyor. Bugün ise ROG Phone 8 Ultimate, Geekbench platformunda yeni bir rekora imza attı.

ASUS ROG Phone 8 Ultimate, tanıtımdan önce rekor kırdı

Bilmeyenler için halihazırda mevcut olan ROG Phone 7 ve 7 Ultimate, Qualcomm'un en yeni işlemcisi Snapdragon 8 Gen 2 ile tanıtıldı. Bu bağlamda ROG Phone 8 serisinin de önümüzdeki ay tanıtılacak Snapdragon 8 Gen 3 platformundan destek alacağı söyleniyordu. Yeni paylaşılan Geekbench sızıntısı ise, bunu doğruluyor diyebiliriz.

ASUS ROG Phone 8 Ultimate, tanıtımdan önce rekor kırdı Tam Boyutta Gör
Görüntülere bakıldığında, ROG Phone 8 Ultimate'in ''ASUS_AI2401_A'' model numarası üzerine konumlandırıldığını görüyoruz. Ayrıca akıllı telefon 1+5+2 olmak üzere sekiz çekirdekli bir işlemci tarafından destekleniyor. Bu yapılandırma ise, Snapdragon 8 Gen 3 platformunu doğruluyor diyebiliriz. Ek olarak akıllı telefonun 16GB RAM ve Android 14 üzerinde test edildiğini de belirtelim.

Sonuçlara gelirsek, Asus ROG Phone 8 Ultimate, Geekbench'in tek çekirdek testinden 2.213, çoklu çekirdek testinden ise 7.048 puan alarak yeni bir rekora imza attı. Ufak bir kıyaslama yaptığımızda, Snapdragon 8 Gen 2'nin ortalama 1.490 ve 5.131, Dimensity 9200+'ın ise 2.100 ve 5.613 skorlarına ulaştığını belirtelim. Diğer tarafta iPhone 15 Pro Max'e güç veren A17 Pro'nun ise 2.908 ve 7.238 puan aldığı söyleniyor.

ROG Phone 8 serisinin lansman tarihi halen belirsiz. Dolayısıyla tasarımı, özellikleri ve fiyatı gibi bilgilere henüz sahip değiliz. Ancak mevcut raporlar, gelecek yılın ilk yarısına işaret ediyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim