Anlık Bildirim

Üretken yapay zeka telefonlarda: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 tanıtıldı

Qualcomm, Snapdragon Summit etkinliğinde yeni mobil yonga setini tanıttı. Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, üretken yapay zekayı akıllı telefonlara getiriyor.         
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 tanıtıldı işte özellikleri Tam Boyutta Gör
Qualcomm, en yeni mobil işlemcisini tanıttı. Snapdragon 8 Gen 3 ile gelen en büyük yeniliklerden biri, cihaz için üretken yapay zeka. Yeni Qualcomm işlemcinin yapay zeka motoru çok modlu üretken yapay zeka modellerini destekliyor. Qualcomm, bir saniyeden de kısa sürede görüntü oluşturma yeteneğine sahip dünyanın en hızlı Kararlı Difüzyon sistemi olduğunu iddia ediyor.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 özellikleri

Qualcomm, önceki yonga seti ile kıyaslandığında Snapdragon 8 Gen 3’ün Kryo CPU’sunun %30 daha iyi performans, %20 daha fazla güç verimliliği sağladığını söylüyor. GPU’da %40’lık ışın izleme yükseltmesinin yanı sıra %25’lik performans artışı, %25 daha fazla güç verimliliği mevcut. Genel olarak yeni işlemci önceki nesilden %10 güç tasarrufu sağlıyor.

Yeni işlemci, Meta’nın LIama 2 dil öğrenme modelini temel alan bir yapay zeka asistanı ile geliyor. Qualcomm, asistanın daha kişisel yanıtlar sağlamak için kullanıcının favori etkinlikleri, konumu, fitness düzeyi gibi kişisel verileri güvenli bir şekilde kullanacağını söylüyor. Bu özelliği güç veren Sensing Hub, önceki mobil işlemciye göre 3.5 kata kadar daha iyi yapay zeka performansı sağlıyor. Snapdragon 8 Gen 3, ayrıca daha hızlı Hexagon NPU performansı ve watt başında %40 daha iyi performans sağlıyor.

Kamera ve düzenleme tarafında, yeni işlemci, videodaki insanları ve nesneleri tek bir dokunuşla çıkarma gibi özellikler getiriyor. Qualcomm, Bilişsel ISP sayesinde sesle etkinleştirilen üretken yapay zeka fotoğraf ve video düzenlemenin yanı sıra -ister ön ister arka kamerayla çekilsin- bir fotoğrafın farklı bölümlerini 12 katmana kadar optimize etme seçeneği sunuyor. Photo Expansion özelliği, Adobe’nin Generative Fill aracına benzer şekilde bir fotoğrafın kenarlarını genişletmek için üretken yapay zekayı kullanıyor.

Snapdragon 8 Gen 3 işlemci Tam Boyutta Gör
Qualcomm, Dolby HDR teknolojisinin daha geniş renk, ton aralığıyla görüntü oynatma ve yakalamaya olanak sağladığını söylüyor. Oyun tarafında da geliştirmeler söz konusu. Unreal Engine 5.2 desteğinin yanı sıra donanım hızlandırmalı yeni ışın izleme geliyor. Qualcomm’a göre bu, oyunlarda daha gerçekçi aydınlatma görmemizi sağlayacak. Adreno Frame Motion Engine 2.0, önceki nesle göre aynı güç tüketimini sürdürürken kare hızını iki katına çıkarıyor. Snapdragon 8 Gen 3 işlemcili bir cihaz 240Hz ekrana bağlandığında maksimum 240fps hızda oyun oynamak mümkün olacak. Snapdragon Game Super Resolution, oyunların desteklenen monitörlerde 8K’ya kadar çalışmasını sağlıyor. Yeni işlemci, Bluetooth üzerinden 24 bit 96 kHz kayıpsız müziği destekliyor.

Bağlantı tarafında, Qualcomm, X75 Modem-RF sisteminde yapay zeka donanım hızlandırmasını kullanıyor. Bu, daha yüksek 5G hızları, daha geniş kapsama alanı, daha iyi bağlantı kararlılığı ve konum doğruluğu anlamına geliyor. WiFi 7 desteği de mevcut.

Qualcomm’un açıklamasına göre Snapdragon 8 Gen 3 işlemcili cihazları 2024’e girmeden görmeye başlayacağız. Vivo, Oppo, Xiaomi, Asus, OnePlus, Sony, ZTE, yeni Snapdragon işlemciyi ilk kullanan markalar olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim