Anlık Bildirim

Barton @ 400 Mhz FSB Onaylandı

Amd artık kozlarını çok ciddi oynuyor. Yakın zamanda çıkan Athlon XP @ 333 (2x166) FSB daha yayılmadan barton çekirdekli işlemcilerin 400 (2 x 200) FSB olacağı duyruldu. Bu gelişmenin esas temel nedeni Intel'in 667 Mhz FSB basamağını atlayarak direkt 800 MHz FSB'ye geçeceğini açıklaması.

Peki 400 Mhz destekli anakart var mı ? Şu an için Amd'ye göre nForce2'lerde bu özellik var ama sadece deneme amaçlı mevcut yine de tahminen bir bios güncellemesi ile tüm nForce2'ler bu özelliğe kavuşacak. Ancak Nvidia'nın en büyük rakibi Via KT-400'lerde ne yazık ki yok. Via ocak ayında gelecek olan KT-400A'ya bu özelliği ekleyecektir. Bu arada KT-400A'lar Dual-DDR veri yoluna sahip olacaklarıda kesinleşti.

400 FSB'nin 333 FSB'ye göre %15'lere varan performans artışı sağlaması düşünülüyor. Aynı işlemci çekirdeği ile bu kadar performans artışı büyük bir gelişme. Diğer yandan kısa zaman öncesine kadar hem Amd'nin hem de Intel'in böyle planları yoktu ve DDR-400'ü atlamayı planlıyorlardı. Şimdi ise ram üreticilerinin DDR-400'ü tüm dünyaya yaymış olması hem Amd'yi hem de Intel'i cezbetmiş olmalı ki bu standartı birbirlerine karşı avantaj sağlamak için kullanmaya başladılar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim