Anlık Bildirim

Bill Gates destekli COVID-19 Clover aşısı, 240 milyon dolar yatırım aldı

Bill Gates destekli Koronavirüs aşıları geliştiricisi Çinli Clover Biopharmaceuticals, ilk yatırım çağrısında 240 milyon dolar toplamayı başardı. Şirket COVID-19 aşısı için çalışmaları hızlandıracak.

Bill Gates destekli COVID-19 aşısı, 240 milyon dolar yatırım aldı Tam Boyutta Gör

Çinli aşı üreticisi Clover Biopharmaceuticals, Perşembe günü Hong Kong’da gerçekleştirilen ilk yatırım çağrısında 240 milyon toplamayı başardı.

Günümüz aşılarına alternatif olabilir

Clover'ın SCB-2019 adı verilen iki dozlu aşısı, bağışıklığa uyaracak tehlikeli olmayan COVID-19 parçalarını içeriyor. 2007 yılında eski bir Vanderbilt Üniversitesi biyokimya Prof. Dr. Peng Liang tarafından kurulan şirket, Eylül ayında COVID-19 aşısının Faz 2 ve Faz 3 denemelerinin sonuçlarını paylaştı.

Beş kıtada gerçekleştirilen ve yaklaşık olarak 30.000 kişiyi kapsayan denemelerde, aşının COVID-19 enfeksiyonlarını önlemede yüzde 67, ciddi vakaları ve ölümleri önlemede yüzde 100 etkili olduğu açıklandı. Bununla beraber Mu varyantına karşı yüzde 58 etkiliyken, Delta varyantına karşı yüzde 79 orana sahip.

Şirket, açıklamasında ''Protein bazlı COVID-19 aşı adayımızla COVID-19 aşılarına yönelik önemli küresel ihtiyacı karşılamayı umuyoruz'' dedi. Ayrıca yüz milyonlarca doz COVID-19 aşısı üretimi için planlamaların başladığını dile getirdi. Yeni aşının Delta varyantına karşı iyi bir performans sergilemesi ve büyük bir yatırım aldığını düşünürsek, küresel aşı kampanyası daha da hızlanabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim