Anlık Bildirim

British Airways'e ait bir Boeing 747, fırtına sayesinde transatlantik uçuş rekoru kırdı

İngiliz havayolu şirketi British Airways’e ait bir Boeing 747, New York-Londra seferini 4 saat 56 dakikada tamamlayarak transatlantik uçuş rekoru kırdı.

British Airways'e ait bir Boeing 747, fırtına sayesinde transatlantik uçuş rekoru kırdı Tam Boyutta Gör

Avrupa'yı etkisi altına alan Ciara Fırtınası, İngiliz havayolu şirketi British Airways’e ait bir Boeing 747’nin New York-Londra seferini 4 saat 56 dakikada tamamlamasını sağladı. Uçak böylece en hızlı transatlantik uçuşu rekorunu kırdı. Rekorla ilgili haber ilk olarak, popüler uçuş takip servisi Flightradar24 tarafından paylaşıldı.

Ortalama uçuş süresinin 6 saat 13 dakika olduğu ifade edilen rotanın bu kadar kısa sürede kat edilmesini sağlayan Ciara Fırtınası’nın havayolu şirketine ait 747’ye yaklaşık 320 kilometre hız kazandırdığı ifade ediliyor. Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gece yapılan uçuşta, uçağın ulaştığı son sürat ise 1327 km/s olmuş.

British Airways'e ait bir Boeing 747, fırtına sayesinde transatlantik uçuş rekoru kırdı Tam Boyutta Gör

CNN’de meteoroloji uzmanı olarak görev yapan Brondon Miller’a göre uçak, saatte 321 kilometre hıza ulaşan jet akımı sayesinde söz konusu hızlara ulaşmış. Miller bu konuda yaptığı açıklamada, “ Jet akımı, atmosferin yüksek tabakalarında çok hızlı hareket eden “hava nehridir”. Ticari uçuş gerçekleştiren uçaklar genelde bu yükseklikte uçar. Jet akımı, hava sistemlerinin dünya etrafında hareketinden sorumludur.” şeklindeki ifadelere yer vermiş.

Ciara Fırtınası sayesinde aynı gün içinde aynı rotada sefer yapan Virgin Airlines’a ait iki uçağın da benzer sürelerde Londra’daki Heathrow Havalimanı’na iniş yaptığı belirtiliyor. Virgin’a ait uçaklar sırasıyla 1 ve 3 dakika daha uzun süren uçuş gerçekleştirmiş.

British Airways'e ait bir Boeing 747, fırtına sayesinde transatlantik uçuş rekoru kırdı

British Airways de söz konusu rekoru doğrularken şirketten, uçuş güvenliğinin her daim birinci öncelik olduğunu vurgulayan açıklamalar geldi. British Airways ve Virgin’e ait uçaklara ait süre, Ocak 2018’de Norwegian Havayolları tarafından kırılan rekorun da sonu anlamına geliyor. Şirket 2018 yılındaki uçuşta bir Boeing 787-9 Dreamliner ile New York JFK ile Londra Gatwick arasını 5 saat 13 dakikada tamamlamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim