Anlık Bildirim

Cadillac, Aston Martin Cygnet'e rakip şehir içi konsept otomobilini sergiledi

Büyük boyutlu otomobiller üretmesiyle tanıdığımız Cadillac, bütün otomobil üreticilerinin şehir içi otomobillerini art arda ortaya çıkarmasıyla birlikte önemli bir adım attı. Amerikan otomobil üreticilerinin bile 'Büyük daha iyidir.' mantalitesi yerine düşük emisyonlu ve düşük yakıt tüketimine sahip otomobil üretmeye başlamaları otomotiv dünyasının önümüzdeki yıllardaki yönünü daha iyi algılamamızı sağlıyor. Bugün başlayan Los Angeles Auto Show'da sergilenen otomobilin, Aston Martin Cygnet'e rakip olarak üretilecek otomobilin konsept versiyonu olduğu belirtiliyor.

Cadillac Urban Luxury Concept Tam Boyutta Gör

Los Angeles bölgesinde tasarlanmış otomobil genel olarak Cadillac çizgilerini taşıyor. Yuvarlak bir tasarım yerine kenarlarda sert dönüşler tercih edilmiş ve stop lambaları da diğer Cadillac'larda olduğu gibi dikey olarak göze çarpıyor. Konsept modelde kapılar yukarı doğru açılırken üretim versiyonunun böyle olacağı düşünülmüyor. Konsept modelin boyutlarına gelirsek uzunluğu 3.85 metre olan konsept otomobil 19 inchlik jantlar üzerinde hareket ediyor. GM mühendisleri konsept otomobilleri için prototip bir hybrid motor sistemi hazırladılar. 3 silindirli, turbo beslemeli 1.0 litre hacmindeki benzinli motor ile elektrik assist sisteminin bir araya geldiği hybrid sisteme ayrıca; start-stop sistemi, fren yapıldığında enerji geri dönüşümü sağlayan sistem ve kuru tip çift kavramalı şanzıman destek olacak. Cadillac'a göre, teorik olarak da olsa bu kombinasyona sahip şehir içi Cadillac'ı 100 kilometrede şehir içinde 4.2 litre, otoyolda ise 3.6 litre yakıt tüketecek.

Otomobilin üretim versiyonunun ne zaman yollara çıkacağı ise henüz belli değil. Otomobilin sahip olacağı kalite ve lüks özellikleriyle Aston Martin Cygnet'e en önemli rakip olacağı öngörülüyor.

Cadillac Urban Luxury Concept
Cadillac Urban Luxury Concept Tam Boyutta Gör
Cadillac Urban Luxury Concept
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim