Anlık Bildirim

Celeron 1.0A @ 1.5Ghz Hem de Herkese

Intel yeni bir Overclock canavarı yarattı. İsteyerek mi yaptı yoksa istemiyerek mi bilinmez ama gerçekten harika bir başarı elde edeceği kesin. Özellikle düşük bütçeli sistemleri vazgeçilmezi olacağı kesin.

Çünkü 10 çarpanını kullanan işlemci 100 Mhz sistem hızında çalışıyor ve bu işlemci çekirdeğinin 1.5 Ghz'e kadar çalıştığı biliniyor. Xbitslabs'ın yaptığı overclock deneyinde de Celeron 1.0A Ghz çok rahatça 1.5 Ghz'e çıkartılmış. Evet doğru okudunuz hızı %50 arttırılmış.

Sonuçta yapılan testlerde işlemci Pentium 4 işlemcilerinin ortalarında 1.7 ,1.8 Ghz arası bir performans vermiş. Athlon XP'lere ise genelde yetişememiş ama bazı testlerde düşük hızlı olanlarıda geçmeyi başarmış.

Bu yeni işlemci nerden çıktı derseniz aslında Intel'in 0.13 micron'a geçmesinden çıktı denilebilir çünkü daha ucuz maliyetli 0.13'u Intel yeni piyasaya sürdüğü Celeron'larda kullandığı gibi (1.2 Ghz, 1.3 Ghz) artık daha düşük hızlardaki işlemcilerinide 0.13'lük yeni çekirdeklerle değiştirdi. (1.0A Ghz, 1.1A Ghz)

Yalnız bu işlemciler FC-PGA2 standartında yani eski anakartlara uymuyor. Zaten FC-PGA2 şekline göre entegre heatsink'le yani soğutucu metalle birlikte geliyorlar.

Celeron 1.0A'yı özel kılan ise sahip olduğu 10 çarpanı. Bu 1.2 Ghz'in sahip olduğu 12 çarpanı mesela 133 Mhz'e geldiğinde 1.6 Ghz'e ulaşıyor ki bu kolay ulaşılabilecek bir değer değil. Ancak 1.0A rahatça 1.33 Gzh verirken. Oldukça performanslı olan 150 Mhz'e ulaştığında 1.5 Ghz'e çıkabiliyor. Bu değer normal hızının %50 fazlası demek. Aynen Celeron 300A Mhz'de olduğu gibi hatırlayanlar bilir 450 Mhz'de çalışmayan azdı. Ancak bu sefer ki kazanç 500 Mhz ve buda geçen efsanenin çalışma hızından bile yüksek :) Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim