Anlık Bildirim

Çin'de Covid-19 ile ilişkili ölümler sürüyor

Çin'de kısıtlamaların kaldırılmasından sonra Covid-19 salgınından ölen kişilerin sayısının 60.000'e yaklaştığı bildirildi. İşte güncel Çin Covid 19 vaka sayısı  
çin covid 19 vaka sayısı 2023 Tam Boyutta Gör
Çin’de Aralık ayının başından bu yana Covid-19 kaynaklı 60.000 ölümün gerçekleştiği bildirildi.

Ulusal Sağlık Komisyonu, 8 Aralık’tan bu yana Covid-19’un neden olduğu solunum yetmezliğinden 5.503 ölüm, Covid-19 ile birlikte diğer hastalıklardan kaynaklanan 54.435 ölüm kaydetti. Kovid-19 ile ilişkili bu ölümlerin hastanelerde meydan geldiği belirtildi.

Hastalık ilk olarak 2019’un sonlarında merkezi Wuhan şehrimde tespit edildi. Çin’in resmî COVID-19 ölü sayısı 10.775’e ulaştı. Ekim ayında enfeksiyonlarda artış görülmesine ve hastanelerin dolmasına rağmen, Aralık ayı başlarında aniden anti-virüs kontrolleri kaldırıldı ve Covid-19 ölümleri ve enfeksiyonlarına ilişkin güncel veriler aktarılmamaya başlandı. Ulusal Sağlık Komisyonu yetkilisi Jiao Yahui’ye göre ateş nedeniyle kliniklere giden insan sayısı (günlük) 23 Aralık’ta 2.9 milyona ulaştı ve yaklaşık bir hafta içinde %83 düşüşle 477.000’e geriledi.

Amerika, Güney Kore ve diğer hükümetler, Çin’den gelen insanlara virüs testi ve başka kontrolleri dayattı. Pekin, Güney Kore ve Japonya’dan gelen yolculara yeni vize verilmesini askıya alarak misilleme yaptı. Çin, her vakayı izole etmeyi amaçlayan sıfır Covid stratejisiyle pandeminin zirvesinde enfeksiyon oranını ve ölümlerini Amerika ve diğer birkaç ülkeden daha düşük tuttu. Bazı şehirlere gidiş yasaklandı, milyonlarca insan eve hapsoldu ve protestolar arttı.

Sağlık Komisyonu’na göre, 8 Aralık’tan bu yana ölenlerin ortalama yaşı 80 ve %90’ı 65 yaş ve üzeri. Ölenlerin %90’ından fazlasında kanser, kalp veya akciğer hastalıkları veya böbrek sorunları olduğu söylendi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim