Anlık Bildirim

Çinli Sinovac aşısı ülkemize geldi, aşılamalar başlıyor

50 milyon doz olarak sipariş edilen Çinli Sinovac aşısının ilk partisi ülkemize geldi. 14 günlük kontrol sürecinin ardından sağlık çalışanları başta olmak üzere aşılamalar başlayacak.

Çinli Sinovac aşısı ülkemize geldi, aşılamalar başlıyor Tam Boyutta Gör

Mart ayı başından bu yana dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgınından kurtulmak için dünya çapında 200’den fazla aşı geliştiriliyor. Bunların en öne çıkanı Pfizer-BionTech, Moderna, Sputnik V ve Sinovac olmuştu.

Sinovac aşıları geldi

Pfizer-BionTech, Moderna, Sputnik gibi aşıların üretim kapasitesi başlangıçta biraz sınırlı kaldı. Daha çok kendi ülkelerini ilk sıraya aldıkları için de ilk aylarda bize bir kaç milyon doz aşı gelebilecek. Bu noktada Sinovac biraz daha öne çıkıyor.  

Çin tarafından inaktif virüsler temel alınarak geliştirilen Sinovac aşısı biraz daha geniş bir üretim kapasitesine sahip. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilk partide 50 milyon aşı satın alındığını söylemişti. Kişi başı iki doz olduğu için 25 milyon kişi aşılanabilecek.

Bugün sabah itibariyle Çinli Sinovac aşısının ilk partisini taşıyan uçak İstanbul Havalimanına indi. Aşılar için 14 günlük bir kontrol süreci olacak. Sonrasında sağlık çalışanları öncelikli olmak üzere aşılamalar başlayacak. Sağlık Bakanı’nın bugün saat 19.00’da açıklama yapması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6402 kez okundu.
32 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
koronavirüs, sinovac ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim