Güney Afrika varyantı olan B.1.351 veya 501.V2 olarak adlandırılan varyantın Pfizer/BioNTech tarafından üretilen aşının uygulanması neticesinde üretilen antikorları 3'te 2 oranında azaltabilir.
İsrail’de testler pozitif çıkma oranı yüzde 6.2 ile yılın en düşük seviyesine gerilerken hastanelere gelen 10 vakadan sadece 1‘i aşılanmış kişilerden oluşuyor.
Nüfusunun 3'te 1'inden fazlasını aşılayan İsrail’de ilaç şirketi Pfizer ve Alman biyokimya şirketi BioNTech’in ortak geliştirdiği aşıyı olan 163 bin kişiden yalnızca 31’inde koronavirüs tespit edildi.
Boris Johnson, ülkede tespit edilen virüs mutasyonunun daha ölümcül olabileceğine dair ileri araştırma gerektiren bulgular olduğunu söyledi. Pfizer/BioNTech ise aşıyla ilgili açıklama yaptı.
Sağlık Bakanlığı mRNA koronavirüs aşısı üreten Pfizer ve BionTech'in ortak üretim aşısı için anlaşma imzaladı. Yıl sonuna kadar 550 bin doz, Mart sonuna kadar 4.5 milyon doz aşı alınacak.
Sağlık Bakanı Koca son günlerin tartışma konusu aşı siparişlerine son noktayı koydu. Pfizer aşısı Mart sonuna kadar 4.5 milyon olarak gelecek. Sinovac ise ilk parti 3 milyon olarak bu hafta geliyor.
50 milyon doz olarak sipariş edilen Çinli Sinovac aşısının ilk partisi ülkemize geldi. 14 günlük kontrol sürecinin ardından sağlık çalışanları başta olmak üzere aşılamalar başlayacak.
ABD'li Pfizer şirketi ve Uğur Şahin ve Özlem Türeci tarafından kurulan BioNTech şirketinin ortak ürettiği koronavirüs aşısı ABD'de FDA'den acil durumda kullanım onayı aldı.
İngiliz Ulusal Sağlık Sistemi tarafından yapılan açıklamada alerjik reaksiyon öyküsü bulunan ve atopik bünyelere bahsi geçen BNT162b2 kod adlı aşının yapılmaması gerektiğini açıkladı.
Pfizer ve BioNTech'in COVID-19 aşısı için gönüllü denek olan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, aşıdan sonra yaşadığı yan etkileri anlattı.
ABD'de uzmanlar koronavirüs aşılarının yan etkileri konusunda halka uyarılarda bulunuyor. Ancak yazının başında belirtmeliyim ki birkaç günlük küçük etkiler dışında ciddi bir yan etki gözlemlenmedi.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türkiye'nin aşı tedarik görüşmeleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Türkiye, önümüzdeki Aralık ayında Çin'den 10 milyon adet aşı tedarik edecek.
Pfizer ve BioNTech ortaklığında geliştirilen COVID-19 aşı adayı üçüncü aşamasında iken yüzde 90 etkinlik oranı yakalamayı başardı. Deneklerin sadece 94 tanesinde COVID-19 görüldü.
Bir çok alanda kullanılabilen ilaçlardan Viagra'nın bu kez de kolorektal kanserlerde kullanılabileceği keşfedildi. Üstelik hayvan deneyleri bir hayli olumlu. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.