Anlık Bildirim

Core i7 XE 965'in pozisyonunu AMD'nin durumu belirleyecek

Core i7 XE 965'in pozisyonunu AMD'nin durumu belirleyecek

Intel önümüzdeki ay içerisinde 3 yeni Core i7 modeliyle birlikte Nehalem kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisine geçiş yapacak. Firmanın Bloomfield serisi yeni işlemci ailesinin ilk etaptaki en hızlı modeli Extreme Edition kulübüne üye olan Core i7 XE 965 olacak.

45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve 4 çekirdekli yapıda olan 3.2GHz'lik işlemci,3 kanal DDR3 bellek desteği sunan entegre kontrolcü ile gelecek ayrıca Hyper-Threading desteği de sunacak.

LGA1366 formunda olan ve X58 yonga setli anakartlar ile kullanılacak 999$'lık (adetli alımlarda) yeni işlemci Extreme Edition serisinin farklılık yaratan detayı olarak çarpanı açık olarak gelecek ve hız aşırtma noktasında Bloomfield ailesinin en iddialı modeli olacak.

Gelen yeni bilgilere Core i7 XE 965 uzunca bir süre Intel'in en hızlı Nehalem modeli olabilir. Önümüzdeki yılın ilk çeyreği yani Ocak-Şubat-Mart döneminde üzerine daha hızlı herhangi bir model gelmesi beklenmeyen XE 965'in durumunu biraz da AMD belirleyecek.

Görünüşe bakılırsa Intel, benzer şekilde 3.2GHz'de görev yapan Core 2 Extreme 9770'deki tutumunu i7 XE 965'te uygulayacak. Yani rakibi AMD performans noktasında liderliğe oynayacak yeni herhangi bir model duyurmadıkça Intel, en hızlı model olarak Core i7 XE 965 ile yola devam edecek gibi görünüyor.

Öte taraftan önümüzdeki Lynnfield serisi kısmen daha ekonomik Nehalem modellerini de pazara sunacak olan Intel'in Extreme Edition serisini de tek modelde tutması beklenmiyor fakat en azından önümüzdeki yılın ikinci çeyreğine kadar i7 XE 965 en hızlı Nehalem olacak gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim