Güney Afrika varyantı olan B.1.351 veya 501.V2 olarak adlandırılan varyantın Pfizer/BioNTech tarafından üretilen aşının uygulanması neticesinde üretilen antikorları 3'te 2 oranında azaltabilir.
İran corona virüsüne karşı ürettiği ''COVIRAN Barekat'' adlı aşısını insanlar üzerinde test etmeye başladı. Aşı için 65.000 kişinin gönüllü olduğu belirtiliyor.
AstraZeneca’nın CEO’su, Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirilen Covid aşısının, Pfizer7BioNTech aşısına benzer bir şekilde yüzde 95 koruma sağlayacağını açıkladı.
Dünya genelinde çeşitli ülkelerdeki insanları üzerinde meydana getirilen araştırma, koronavirüs enfeksiyonunu görece olarak ağır geçirenlerin genetik dizilimine odaklandı.
İngiliz Ulusal Sağlık Sistemi tarafından yapılan açıklamada alerjik reaksiyon öyküsü bulunan ve atopik bünyelere bahsi geçen BNT162b2 kod adlı aşının yapılmaması gerektiğini açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamada Remdesivir isimli ilacın corona virüs hastalarına bir etkisi görülmediği için bu ilacın verilmemesi gerektiği uyarısında bulunuldu.
Kovid-19 hastalığının teşhisinde hızlı sonuçlar elde etmek için Abbott ilaç şirketi tarafından geliştirilen test, Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu'ndan onay aldı.