Anlık Bildirim

Koronavirüs maske kullanım kılavuzları güncellendi, çift maske %95 engelliyor!

Pandemi devam ederken virüs varyantlarının görülmesi aşı ve maske tartışmalarını beraberinde getiriyor. Araştırmacılar çift maske kullanımının viral parçacıkların %95'ini engelleyebileceği görüşünde.

Koronavirüs maske kullanım kılavuzları güncellendi, çift maske %95 engelliyor!

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi devam ederken çeşitli virüs varyantlarının görülmesi aşı ve maske tartışmalarını da beraberinde getirmişti. Şimdi ise CDC (centers for disease control and prevention) yani hastalık kontrol ve koruma merkezleri araştırmacıları çift maske kullanımının viral parçacıkların %95'inin geçişini önlediğini öne sürüyor.

Araştırmacılar çift maske kullanımının tek maske kullanımına oranla pandemiyle mücadele açısından çok daha etkili olabileceğini öne sürmekle birlikte CDC, maske kullanım kılavuzlarında yer alan ''yüze sıkıca oturup yüzü saran'' ifadelerini de güncelledi ve kılavuzları birden çok katmanlı maskeleri içerecek şekilde yayımladı.

Çift maske

Koronavirüs maske kullanım kılavuzları güncellendi, çift maske %95 engelliyor! Tam Boyutta Gör

CDC'nin güncellediği birden çok katman ibaresini uygulamanın en kolay yolunu ise birden çok maske takmak oluşturuyor.

Yapılan labaratuvar testlerinde ise en etkili yöntemin cerrahi maskenin üzerine takılacak olan bez maske ile sağlandığı belirtiliyor yani diğer bir deyişle günlük kullandığımız maskelerin üzerine takılacak, ağzı burnu tam kapatan ve yüze oturan bez maske kullanımı viral partiküllerin %95'inden fazlasının engelliyor.

Son olarak maske kullanımının pandemiyle mücadele için oldukça önemli olduğunu ve materyal fark etmeksizin herhangi bir maske kullanımının, hiçbir maske kullanmamaya oranla oldukça yüksek koruma sağlayacağını belirtelim. Diğer bir deyişle maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmemiz gerekiyor.

Yeni araştırma CDC tarafından kılavuz olarak yayımlandı. Yeni kılavuza kaynak linkinden erişebilirsiniz.

Kaynakça https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/your-health/effective-masks.html https://twitter.com/MarketWatch/status/1363319867349295104 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11317 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim, bilimsel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim