Anlık Bildirim

Dell Axim X50v ilk 3D Grafik çipli PocketPC

Cep bilgisayarlarında gündelik işlerinizi yaparken oyun oynamakta sıkça yapılan şeylerden birisi. Ancak tüm yükü merkezi işlemcinin alması ve üstüne üstelik görüntünün 3D oyunlardaki düzgün, kesiksiz ve kutu kutu olmaması için Intel'in 3D grafik işlemcisi 16 Mb ön bellekli 2700G deneyimleri değiştiriyor. Geçişin ilk defa masa üstü sistemlere 3DFX'in girmesi gibi olduğu rahatça söylenebilir. Imagination'dan lisanslanan grafik işlemcisi sayesinde hem yük merkezi işlemciden alınabiliyor hem de muhteşem görüntüler yaratmak mümkün oluyor.

Aslında tüm büyük oyun üreticilerinin ve tüm piyasanın bu standartta oyun üretmesi için bu tür grafik hızlandırıcılı bir çok cihazın piyasada olması ve bunun dışında OpenGL ES, DirectX Mobile gibi API'lerin yaygınlaşması gerekiyor. Fakat yinede oldukça hareketli ve yeni girişimcilere açık olan mobil oyun piyasası zevkli, güzel oyunları çıkarmaya başlayacaktır. Bunun zaten ilk örneğini BlackSmith Inc.'ın Solterra oyunu gösteriyor. Oyun 2700G hızlandırıcı destekli ve görüntüleri gerçekten eşsiz. Hem bu hızlandırıcının ciddi anlamda video performansını arttırmasıda mobil film göstericisi konumundaki PPC'ler için önemli bir gelişme.

Dell'in beraberinde verdiği iki oyun ise çok zevkli olmayan ama size grafik çekirdeğinin neler yapabileceği konusunda çokca bilgi veren oyunlar. Bunun dışında Pocket PC'nin kendiside müthiş özelliklere sahip. Mesela yine 2700G sayesinde takılan bir kablo ile harici 1280x1024 piksellik görüntü verebiliyor. Bu durumda cep bilgisayarınızı eve, ofise ya da araba monitörüne bağlamak mümkün oluyor hatta sunumlarınızı cep bilgisayarınızdan yapmanız mükün. Kaliteli ekranı benzerlerinin üstünde, D-pad (yuvarlak çok yönlü tuş) ile kontrolü çok rahat, 128 Mb Rom, 64 Mb Ram, SD kart ve CF kart yuvası, Wi-Fi ve Bluetooth, tabii ki 640x480 piksel ekran.

Dell Axim X50v ilk 3D Grafik çipli PocketPC
Dell Axim X50v ilk 3D Grafik çipli PocketPC

Ürünün tek kötü yanı benzerlerine göre düşük pil ömrüne sahip olması ama alacağınız ikinci iki kat güçlü pil ile bu sorunu geçici olarak çözebilirsiniz. Hem Usb yerleşme istasyonunda ikinci pil için birde şarj kısmı bulunmakta bu sayede iki pili aynı anda şarj edebiliyor diğer yandan da senkronizasyon yapabiliyorsunuz. Toplam fiyatının herşeye rağmen 425$ olduğunu düşünürseniz fiyatta çok iyi derecede makul. Bu arada kullandığı işlemci piyasanın standartı olan Intel XScale'in Wireless MMX komut setli 624 Mhz hızında çalışan, enerji koruma için 200 Mhz'e kadar düşen bir modeli.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim