Anlık Bildirim

Delta varyantı kaynaklı kayıplar artıyor ve şimdi Sydney kapanmaya gitti

Dünden itibaren Sydney şehri iki haftalığına Delta varyantı kaynaklı vaka artışından ötürü tam kapanmaya gitti. Bu varyant şimdiden bütün dünyayı etkisi altına almaya başladı.

Delta varyantından ötürü kapanan şehir

İlk kez Hindistan'da görülen ve sonra bütün dünyaya yayılan SARS-CoV-2 Delta varyantı pandemi sürecini iyi yöneten ülkeleri de hedef almaya başladı. Geçtiğimiz günlerde hatırlarsak İsrail bu varyant yüzünden açık alanda maske yasağını tekrar getirmek zorunda kaldı. Şimdi de Sydney kenti iki haftalığına tam kapanma kararı aldı. 

Bildiğimiz üzere Avustralya dünyada pandemiyi en iyi yöneten ülkeler arasındaydı. Ancak şimdi Delta varyantı kaynaklı vakalarda büyük bir artış gerçekleşmesi sonucunda 27 Haziran - 9 Temmuz arasında zorunlu durumlar haricinde evden çıkmak dahi yasaklandı. Restoran, bar ve kafe gibi işletmelerin kapalı olacağı kapanma süresince kentte yaşayan insanlar yalnızca elzem durumlarda dışarıya çıkabilecekler. 

Delta varyantı içesinde Türkiye de dahil olmak üzere şimdiye kadar 85 ülkede görüldü. Türkiye Sağlık Bakanlığı şimdilik yalnızca 134 kişide görüldüğünü aktarmıştı. Moskova'da ise son günlerde Delta varyantı kaynaklı rekor artışlar gerçekleşiyor. Bu varyant genel vakalar arasında %90'lık bir yer kaplıyor. Dünyadaki sağlık otoriteleri Delta varyantının dördüncü bir dalgaya sebep olacağından endişeli. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8184 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
delta varyantı, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim