Anlık Bildirim

DFI NB80-EA Granite Bay - Overclock İncelemesi

Intel'in müthiş Dual-DDR anakartlarında overclock herhalde en performanslı anakartı daha da performanslı hale getirmekten başka birşey değil. Bildiğiniz gibi anakart resmi olarak sadece Dual DDR-266'yı desteklemesine rağmen nForce 2'nin Dual DDR-400 haline hafıza testlerinde fark atıyor.

İncelemeyi yapanlar ise DFI'ın anakartını Dual DDR-344 hızında çalıştırmayı başabilimişler. Bu durumda anakart inanılmaz ram skorları almış işte Sissoft Sandra skoru tam 4300 Mb/sn.

Overclock esnasında 133 Mhz FSB'de çalışan Pentium 2.4B kullanılmış. Çıkılan ise FSB 172 Mhz. İşlemcide bu sırada 3.1 Ghz hızına kadar çıkmış. Ancak anlaşılan Granite Bay chipseti (E7205) bu yüksek hızları desteklerken bazı çoğu overclock özelliğinden mahsun. Bunlar arasında çekirdeğe uygulanan voltaj değerini çok az arttırabiliyorsunuz. Agp ve ram voltaj ayarları yok. Ancak diğer chipsetlerde olmayan bir iki müthiş özelliğe sahip. Birincisi Pci ve Agp hızlarını FSB'den bağımsız şekilde 33/66 hızlarına kitleyebiliyorsunuz bu size overclock sırasında aygıtların stabilite sorununa engel oluyor. Bir diğeri ise sanırım bu anakart özelliği, işletim sisteminden FSB hızını bir bar sayesinde arttırıp azaltabilmeniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim