Anlık Bildirim

Çin'in keşif aracı Yutu'dan inanılmaz Ay fotoğrafları

Çin'in 2013'de Ay'ın yüzeyine indirdiği Yutu keşif aracı ve Chang'e 3, Ay'dan muhteşem fotoğraflar gönderdi. Her biri HD kalitede olan fotoğrafların toplam boyutu ise 35 gb.
Çin'in keşif aracı Yutu'dan inanılmaz Ay fotoğrafları
 
Çin'in 1 Aralık 2013 tarihinde fırlattığı keşif aracı Yutu, Ay'ın yüzeyinden yüzlerce fotoğraf gönderdi. Her biri yüksek çözünürlükte olan fotoğraflar muhteşem detaylar sunuyor.

Fotoğraflar Çin Ulusal Uzay İdaresi'nin internet adresine yüklenmiş olsalar da; ulaşması bir hayli emek istiyor. Neyse ki The Planetary Society'den Emily Lakdawalla, hem Yutu'nun hem de Yutu'yu yüzeye indiren araç Chang'e 3'ün çektiği fotoğrafları tek bir yerde toplamayı başarmış. Keşif aracının çektiği fotoğraflar için buraya, Yutu'yu yüzeye indiren aracın çektiği fotoğraflar içinse buraya tıklamanız yeterli.

Çin'in keşif aracı Yutu'dan inanılmaz Ay fotoğrafları
 

Yutu ve Chang'e 3'ün kendilerinin de görülebildiği fotoğraflar, astronomi hayranlarına birçok şaşırtıcı detay sunuyor. Fotoğrafların toplam boyutu ise tam 35 gb.
Çin'in keşif aracı Yutu'dan inanılmaz Ay fotoğrafları


Chang'e 3 ile birlikte 14 Aralık 2013 tarihinde Ay'ın yüzeyine başarılı bir şekilde iniş yapan Yutu, Sovyetler Birliği'nin 1976'da gönderdiği Luna 24'ten bu yana Ay'a iniş yapabilen tek keşif aracı. İnişinden yalnızca 42 gün sonra hareket kabiliyetini kaybeden keşif aracı, Çinli bilim adamlarına Ay'dan bilgiler göndermeye devam ediyor.

Chang'e 3 ve Yutu'yla beraber oldukça başarılı bir iş çıkaran Çin Ulusal Uzay İdaresi, geçtiğimiz aylarda Ay'ın karanlık tarafına bir uzay aracı göndereceğini de açıklamıştı. Ay'ın karanlık tarafına bir keşif aracı göndererek dünyada bir ilki başarmak isteyen Çin, bu görev için Chang'e 4 uzay aracını hazırlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11429 kez okundu.
11 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, Popüler Bilim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim