Anlık Bildirim

Japon araştırmacılardan "dokunulabilen" hologram

Herkesin gündelik hayatımıza dahil olmasını istediği teknolojilerden Hologram görüntüleme sistemleri, Japon bilim insanlarının elinde büyük bir aşama katetti ve dokunulabilir hale getirildi.
Bilim kurgu filmlerinin olmazsa olmaz unsurları arasında yer alan ve genel olarak kişilere geleceği anımsatan Hologram teknolojisi, Japon araştırmacıların elinde fiziksel olarak dokunulabilir hale getirildi.
Tokyo Üniversitesi tarafından geliştirilen ve Haptoclone olarak adlandırılan teknoloji, kurulan özel altyapı ile kişilerin Hologram'lar ile fiziksel olarak etkileşim kurabilmesine imkan tanıyor. İki farklı üniteden oluşan sistem, bir bölüme koyulan gerçek objeleri diğer bölüme Hologram şeklinde sanal olarak aktarabiliyor.
Kişilerin el hareketlerini ve konumlarını Microsoft'un devrimsel cihazı Kinect 2 ile algılayabilen sistem, bu sayede sanal objeler üzerine yapılan fiziksel dokunmaları etkili şekilde belirleyebiliyor ve ultrasonik basınç uygulayarak sanalda yapılan bir kuvveti gerçek obje üzerine aktarabiliyor.
Bu sayede fiziksel olarak etkileşime girilebilen bir Hologram elde eden araştırmacılar, şimdilik el sıkışma gibi bir altyapı sunamıyor ancak iki kişi parmak uçlarını birbirine dokundurabiliyor. Dokunma hissiyatı yukarıda bahsettiğimiz gibi ultrasonik basınç üzerinde yerine getiriliyor.
Üzerinde çalışmalar süren Haptoclone teknolojisi hakkında hazırlanan tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5617 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Haptoclone, teknoloji ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim