Anlık Bildirim

Dizüstü bilgisayar mı alacaksınız ? İşte size Dell Latitude D600 Centrino 1.4 incelemesi !

1500$ (Türkiye) civarında bir dizüstü bilgisayar arıyorsanız işte size güzel bir alternatif: Dell Latitude D600 Centrino 1.4.

Son dönemde dizüstü satışları ülkemizde de ciddi ivme kazandı ve AMD Athlon Mobil işlemcili alternatifleri 1100$ civarına bulmak mümkün olabiliyor. Ama eğer biraz daha uzun pil ömrü, hafiflik ve daha fazla özellik arıyorsanız, bunlar biraz daha para demek : )

Dell, adından da anlayabileceğiniz gibi Intel'in Centrino platformu üzerine kurulu: Intel Pentium-M 1.4GHz 1MB L2 önbellek, Intel 855PM chipset ve Intel PRO/Wireless 2100 (802.11b Kablosuz Ağ Mini PCI kartı).

512MB DDR PC2100 CL 2.5, Hitachi 40GB 5,400rpm 8MB önbellek, 3D oyun keyfi için 32 MB ATI Mobility Radeon 9000 ve 14.1" XGA ya da SXGA TFT Aktif Matrix ekran, 8X DVD, Infra-red, Ethernet, S-Video, Modem, 31.5cm x 25.6cm x 3cm ölçüler ve sadece 2.12kg ağırlık Centrino haricindeki diğer önemli özellikler. Tabii seri, paralel, vb standart bağlantılar da Latitude D600'da bulunuyor. Bulunmayan bir şey varsa o da Floppy sürücü: zaman zaman iş ortamında lazım olabiliyor.

Yeni D serisi ve bu cihaz Dell için bazı önemli ilkler ile geliyor.

Dizüstü bilgisayar mı alacaksınız ? İşte size  Dell Latitude D600 Centrino 1.4 incelemesi !

Dell'lere göre dayanıklılığı daha da arttırmak için değişen materyaller ciddi farklar yaratmışa benziyor çünkü cihazın tanıtımında Dell görevlisi bunu kanıtlamak için bilgisayarın üzerine çıkmış. Sonuçta cihaz çalışmakla kalmamış, aynı zamanda herhangi bir arıza ya problem belirtisi göstermemiş. Gerçi bunu o kadar para verdikten sonra hiç bir kullanıcının deneyeceğini sanmam (en azından ben denemem : ). Bu dayanıklılık LCD arkasındaki yekpare kısımda alüminyum ve magnezyum alaşımlı çerçeve kullanılmasıyla sağlanmış.

İlklerden biri de yeni D serisinin C serisine göre %33 daha küçük olması.

Centrino bildiğiniz gibi 802.11b destekli Kablosuz Ağ kartı ile geliyor ama bu teknolojiyi 802.11g yaşamak istiyorsanız o zaman Dell size kendi çözümlerinden bir demet sunuyor. Bunun bedeli ise biraz para ve Centrino standartlarından çıkmanız.

Dizüstü bilgisayar mı alacaksınız ? İşte size  Dell Latitude D600 Centrino 1.4 incelemesi !

Latitude D600'ün klavyesi önceki Dell'ler gibi oldukça ferah; ama ilk defa dizüstü kullanacaksanız biraz alışma süresi gerekebilir. Touchpad'in yanısıra diğer birçok dizüstünde bulunmayan TouchStick bazı kullanıcıların hoşuna gidebilir. En azından opsiyonunuz olması kulağa oldukça hoş geliyor.

Hardwarezone'un yaptığı The Matrix ve Lord of the Rings: Fellowship of the Ring DVD testlerinde görüntü ve öndeki iki hoparlörün verdiği ses ise oldukça beğenilmiş -hatta rakiplerinden daha iyi ses verdiği iddia edilmiş.

Yazılım olarak D600'a Windows XP PRO TR işletim sistemi, Open Manage ve pil, parlaklık gibi ayrıntılar için QuickSet geliyor.

Performans sonuçları ise şöyle:

Rakamlara bakıldığı zaman D600'ün kendinden hızlı P4'leri geçtiği görülüyor bazı yerlerde; bunun nedeni düşük saat hızına rağmen yüksek performans. Teknik olarak aynı saat hızında nasıl bir AMD Athlon XP görece daha iyi performans sağlıyorsa en baştan tasarlanan Pentium M'lerde tüm rakiplerini geride bırakıyor. Pentium M şu anda piyasada bulunan dünyanın en verimli işlemcisi diyebiliriz (32 bit).

Performansın başka bir etkeni de Hitachi'nin 8 MB önbellekli 5400rpm sabit diski. Özellikle büyük dosyalarla iş yapıyorsanız hızlı işlemci kadar hızlı sabit diskte önemli olduğundan Dell Latitude D600 rakiplerine üstünlük sağlıyor.

Pil performansı ise iyi olsa da mükemmel değil: MobileMark 2002 testinde 251 dakika yani 4 saat 11 dakika dayanmış. Bu eskiye göre ciddi bir iyileşme olsa da testte karşılaştırma için karşısına konan 1.6 Pentium-M Acer TravelMate 800 tam 308 dakika dayanmış. Bunun sebebi Acer'ın daha büyük pili ve sabit diskinin 4200 rpm 2 MB önbellekli olması.

Sonuçta hafif, bol işlev, iyi sayılabilecek pil ömrü ve sağlam bir yapıyı uygun sayılabilecek bir fiyata almak istiyorsanız Dell Latitude D600 Centrino 1.4'e göz atmadan almayın. Türkiye'de yaklaşık 1500$ +KDV civarı bir fiyata bulabilmeniz mümkün.

Artıları:
- Sağlam Kasa
- Mobility Radeon 9000 ekran kartı
- Konforlu kolay kullanım
- İlgili yazılımlar, sürücüler ve yükseltmelere internet üzerinden kolay ulaşım
- Hafif ve ince

Eksileri:
- Floppy yok
- 14.1" ekran
- Pil ömrü biraz daha uzun olabilirdi

» Hardwarezone'un yaptığı incelemenin tümünü okumak için tıklayın !
» Ürünün Türkiye sayfası
» Ürünü 3D inceleyin

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim