Anlık Bildirim

Dizüstü satışları yükselişini sürdürüyor

Pandemi döneminin de etkisiyle iki yıldır dizüstü satışlarında belirgin bir artış yaşanıyor. Yıl sonuna kadar dizüstü bilgisayar satışlarının rekor kırması bekleniyor.

Dizüstü satışları Tam Boyutta Gör

Durgun bir seyir izlerken pandeminin etkisiyle bir anda patlama yapan dizüstü bilgisayar satışları yükselişini sürdürüyor. Özellikle bu dönemde uzaktan eğitimin ve çalışmanın etkisi çok büyük. 

Dizüstü satışları yükseliyor

TrendForce tarafından yapılan pazar araştırmasına göre 2021 yılında 240 milyon dizüstü satışı yapılacak. Geçen yıl 206 milyon satan sektör yüzde 28.7 ile en büyük yükselişi yaşamıştı. Bu yıl artış oranı biraz gerilemiş. 

Chromebook sevkiyatları bu yıl 36 milyona ulaşarak yükselişteki en önemli oyunculardan birisi haline geldi. ABD’nin 7 milyar dolarlık internet erişim fonu sayesinde Chromebook satışları kurumsal olarak çizgisini koruyacak ancak Samsung ve HP yılın ikinci yarısında düşüşler yaşamaya başladı. 

Bu tahminler yılın geri kalanında pandeminin etkisiyle doğru orantılı. Ofislere ve okullara dönüşün başladığı bu dönemde üreticiler stoklarını eritebilmek için büyük kampanyalar düzenliyor. Aşılamanın da etkisiyle gelecek yıl talebin biraz düşeceği ve 222 milyona ulaşacağı düşünülüyor. 

Diğer taraftan küresel çip sıkıntısı da etkisini sürdürüyor. WiFi, USB Tip-C, güç yönetimi gibi yongaların üretiminde sıkıntılar yaşanıyor. Yine 14 inç ve 15.6 inç Full HD panellerde de arz düşmüş durumda. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim