Anlık Bildirim

Doom III için işlemci testi

Gerçekte işlemciye sadece ve sadece Ge-Force 6800 klasında bir ekran kartına sahipseniz ihtiyacınız olacak. Bunun dışında sistem tamamen ekran kartı sınırlıyıcı olmakta. Tüm buna rağmen işlemci hızlarının artış hızı ile ekran kartı hızlarının artış hızı aynı olmadığından ve ekran kartlarımızı işlemcilerimize göre çok daha sık değiştirdiğimize göre doğru bir seçim yapmak çok önemli.

Anandtech sitesinin hazırladığı testler oldukça ayrıntılı ve güzel şekilde yapılmış. Bu testler sayesinde aklınızda kalan pek bir şey olacağını sanmıyorum. Bu arada en beklenmedik sonuç çoğu uygulumada Northwood (0.13 micron) çekirdeğinin gerisinde kalan Prescott çekirdeğinin daha hızlı oluşu. Öyleki 3 Ghz'lik bir Prescott, 3.2 Ghz'lik Northwood çekirdeği ile aynı performansı gösteriyor.

Athlon 64 işlemcileri çoğu oyunda olduğu gibi burda da Intel rakiplerine çok büyük farklar atmış. Öyleki en hızlı Amd çözümü ile en hızlı Intel çözümü arasındaki fark %18'leri bulmuş. Ucuz seviyede Athlon 64 3000+ ve hatta yeni çekirdeği ile Sempron 3100+ en iyi seçimler olmuşlar. Ancak eski çekirdekli Sempron'lar (eski Athlon XP çekirdeği) genel olarak Pentium 4'lere her zaman ki gibi yenilip Celeron D'lerinde üstüne çıkmışlar.

İlginç hususlardan biriside oyunun Athlon 64'lerin çekirdeğinin ön belleğinin miktarına göre çok bir performans farkı yaratmaması. Bu yüzden Sempron'ların Soket-754'lü modeli müthiş bir performans göstermiş. Rakamlarla söylemek gerekirse Sempron 3100+(1.8 Ghz) , Celeron 335 (2.8 Ghz)' %53 kadar fark atmış.

Gelecek aylar içersinde NV43 ve RV410'un hayata dönüşmesi ile işlemciler Doom III testlerinde normal kullanıcı için fark yaratacak hale gelecek zira şimdiden farkı yaşamanız için 400-500$'lık bir ekran kartınızın olması gerekmekte.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim