Anlık Bildirim

Dünyanın en eski aktif torrent dosyası bu ay 18 yaşına giriyor

2003 yılından bu yana kullanılan P2P dosya transfer protokolü BitTorrent'te aktif olarak paylaşılmaya devam eden 18 yıllık bir dosya, hala varlığını sürdürüyor.

Dünyanın en eski aktif torrent dosyası bu ay 18 yaşına giriyor Tam Boyutta Gör

Dünyanın en eski aktif torrent dosyasının bu ay 18 yaşına gireceği biliniyordu ancak buna rağmen hala onlarca kişi tarafından dağıtılıyor. BitTorrent'in nispeten yeni bir protokol olduğu 2003 sonbaharında yayınlanan The Fanimatrix torrentinden bahsediyoruz. O zamanlar, The Matrix'e dayanan kısa hayran filminin yaratıcıları, bu dosyayı Bittorrent platformunda paylaşmışlardı.

BitTorrent mükemmel bir dağıtım aracı, ancak dosyanın yeni insanlara ulaşmaya devam etmesi için en az bir kullanıcının onu bütünüyle dağıtması gerekir. Bu nedenle, birçok içerik, kullanıcının ilgisini kaybettiği için zamanla etkisiz hale gelmekte. Görünüşe göre bu, efsanevi "The Matrix" e dayanan hayran filmi The Fanimatrix için geçerli değil. Bu torrent Eylül 2003'te oluşturuldu ve hala aktif, yani bu ay 18 yaşına girecek ve bu etkileyici bir başarı.

Dünyanın en eski aktif torrent dosyası bu ay 18 yaşına giriyor Tam Boyutta Gör

Youtube henüz yoktu

Kısa film The Fanimatrix, The Matrix'in bir grup Yeni Zelandalı hayranı tarafından yönetildi. Ellerinde sadece 800 dolar vardı ve bunun neredeyse yarısı kahraman için bir deri ceket satın almak için harcandı. Filmin çekim süreci ve kurgusu dokuz günde tamamlandı. Bu kadar sınırlı bir bütçeyle çekim yapmak mümkün olsa da, 2003'te ücretsiz video paylaşım hizmetleri olmadığı ve YouTube henüz kurulmadığı için dünyaya filmi anlatmak çok daha zordu. Yüksek sunucu maliyeti nedeniyle filmi özel bir sunucuda yayınlamak da imkansızdı.

Sonuç olarak, The Fanimatrix'in yazarları, o sırada nispeten yeni bir teknoloji olan BitTorrent'e rastladıkları süreçte başka seçenekler aramaya başladılar. Ancak sonuçta, Fanimatrix torrent dosyası 28 Eylül 2003'te oluşturuldu ve ardından internette yayılmaya başladı. Kısa film büyük bir başarı elde etti, sadece ilk haftasında yaklaşık 70 bin kişi tarafından indirildi. BitTorrent, o zamanlar önemli ölçüde daha az yaygın olduğu için bu başarı etkileyici görünüyor. Gelecekte yapımcılar The Fanimatrix dağıtımını mümkün olduğunca uzun süre sürdürmeyi planlıyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13728 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bittorrent, the matrix ve
2 etiket daha The Fanimatrix Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim