Anlık Bildirim

Nvidia’dan kullanıcıların kafasını karıştıracak adım: Max-Q/Max-P sınıfları kaldırıldı

GPU devinin son 2 nesildir TGP’ye dayalı yaptığı sınıflandırma kullanıcıların tercihini kolaylaştırıyordu. Firma bu stratejisinden vazgeçerek karmaşaya yol açacak bir karar aldı.

Nvidia’dan kullanıcıların kafasını karıştıracak adım: Max-Q/Max-P sınıfları kaldırıldı Tam Boyutta Gör

CES 2021’de 3. nesil Max-Q teknolojisini duyuran Nvidia’nın etkinlik sonrasında çok tartışılacak bir karar aldığı ortaya çıktı.

Nvidia’nın üreticilerin performans/sessizlik dengesinin notebook’a göre belirleyebilmeleri için duyurduğu Max-Q programı çerçevesinde firmalar kartların daha düşük frekanslarda çalışan Max-Q varyantını seçerek sessiz ve ince dizüstüler üretebiliyordu. Max-P seçenekleri ise yüksek frekansta çalışan yüksek performanslı seçenekler olarak biliniyordu.

Hangi TGP seviyesinin belirlendiği belli değil

Notebookcheck’in farkettiği değişikliğe göre Nvidia mobil çözümlerini daha fazla Max-Q/Max-P şeklinde ayrıştırmıyor. Örneğin mobil RTX 3080 için yalnızca 80-150 watt aralığı belirtilirken hangi dizüstüde hangi TGP seviyesinin tercih edildiğinin tüketiciler tarafından anlaşılacağı bir ifade yer almıyor.

Nvidia’dan kullanıcıların kafasını karıştıracak adım: Max-Q/Max-P sınıfları kaldırıldı Tam Boyutta Gör

Önceden yayınlanan özellikler de değiştirildi

Bunu CES 2021 öncesinde Max-Q/Max-P’nin yazılı olan oyuncu dizüstülerinde de görmek mümkün. Hali hazırda ASUS, MSI ve Gigabyte’ın sitesinde özellikler tablosunda ekran kartının Max-Q veya Max-P varyantı olduğunu belirten bir ifade yer almıyor.

Yanlış oyuncu dizüstüsü almak kolaylaştı

Dolayısıyla yeni bir oyuncu dizüstüsü alacakların almayı düşündükleri dizüstüde sonradan kötü bir sürprizle karşılaşmamak için ya dizüstülerin detaylı incelemelerini beklemeleri gerekecek ya da üreticilerden ihtiyaç duyduğu bilgileri ayrı ayrı istemeleri gerekecek.

Nvidia’dan kullanıcıların kafasını karıştıracak adım: Max-Q/Max-P sınıfları kaldırıldı Tam Boyutta Gör

Görünüşe göre Nvidia’nın yeni adlandırma stratejisi çok sayıda oyuncunun farketmeden yanlış dizüstüyü almasına yol açacak. Umarız ilerleyen günlerde kullanıcıların ne aldığı bileceği bir ayrıma yer verilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20066 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia max-q, nvidia max-p ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim