Anlık Bildirim

El Salvador, Bitcoin için reklam yayınlayan ilk ülke oldu

Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador şimdi de Bitcoin'in reklam filmini yayınlayan ilk ülke oldu. Devlet tarafından ilk kez bir kripto para biriminin reklamı yapıldı.

El Salvador’dan Bitcoin (BTC) reklamı Tam Boyutta Gör

Dünyanın Bitcoin’i (BTC) resmi para statüsünde kabul eden ilk ülkesi olan El Salvador, yine bir ilke imza atarak Bitcoin reklamı yayınladı. Bitcoin’in El Salvador’da yasal para birimi haline gelmesine bir hafta kala, El Salvador hükümeti tarafından hazırlanan ilk Bitcoin reklamını yayınladı.

Özel olarak hazırlanan reklam, Bitcoin’in kullanımının aslında zorunlu olmadığına dikkat çekiyor.

Reddit’te paylaşılan reklam kısa sürede binlerce kişin ilgisini çekti. Felipebrunet isimli Reddit kullanıcısı videoyu şu şekilde özetliyor:

“Eylül ayından itibaren Bitcoin (BTC), USD ile birlikte El Salvador’da yasal para birimi olacak. Bitcoin (BTC) kullanmak zorunlu olmayacak. Bitcoin veya USD ile ödeme ve ücretlendirme seçeneğine sahip olacaksınız. Nakit işlemler, fiyatlar ve ücretler yine USD olarak ödenecek. Devlet cüzdanı uygulamasını hem USD hem de Bitcoin cinsinden işlemleri istediğiniz zaman ve herhangi bir ücret ödemeden özgürce kullanabileceksiniz. Ayrıca, işlemleriniz için başka herhangi bir cüzdanı kullanmakta da özgürsünüz. Ek olarak devlet cüzdanımızla ilk tüketiminiz için 30 USD hediye alacaksınız. Telefonunuzu işlemler için kullanmak sizi parayla uğraşmaktan ve kupon veya makbuz imzalamaktan kurtaracaktır. Aynı şey satıcılar için de geçerlidir ve hiçbir işlem ücreti yoktur. Ayrıca, diğer ülkelerden istediğiniz zaman ücretsiz bir şekilde para alıp gönderebileceksiniz. Bitcoin kullanmak kolaydır ve isteğe bağlıdır.”

Böylelikle El Salvador resmi olarak Bitcoin’i (BTC) ekonomiye resmi olarak kazandıran ilk ülke olarak tarihe geçiyor. İlerleyen dönemlerde bunun ekonomik olarak nasıl sonuçlar yaratacağı ise oldukça merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim