Anlık Bildirim

Elektrik otomobillerin kazalardaki güvenliği tekrar tartışılmaya başlandı

Günümüzde otomobillerin çarpışma güvenliği müşteriler için çok önemli bir konuma gelmiş durumda.Bütün otomobil üreticileri, Euro NCAP gibi çarpışma testi yapan kuruluşların testlerinden yüksek puanlar alabilmek için çalışıyor ve önemli bir seviyeye gelindiği de söylenebilir. Peki ya elektrikli otomobiller? Yüksek enerjili bataryalara sahip elektrik motorlu otomobillerin çarpışma güvenliği uzun süredir sorgulanıyor. Geçen günlerde yaşanan bir elektrikli otomobil kazasından sonra ise bu konu tekrar gündeme geldi.

Ünlü İngiliz bilim adamı Dr. Judit Nadal'ın elektrikli otomobili G-Wiz ile bir Octavia'yla çarpışması ve hayatını kaybetmesi tartışmaların yeniden alevlenmesine neden oldu. Kazanın nedeni ve Nadal'ın bataryalardan mı yoksa çarpışma nedeniyle mi hayatını kaybettiği hala açıklanmasa da bu olay elektrikli otomobil sahiplerini ve olası müşterilerini korkutmaya yetti. Yakın zamanda hybrid otomobiller piyasaya çıkarmaya hazırlanan sağlamlığıyla ünlü otomobil üreticisi Volvo da yüksek teknolojili Volvo Crash Test Center'da çeşitli elektrikli otomobillerin testlerini sürdürüyor.

Tüm dünyadaki otomobil severler elektrikli otomobillerin çarpışma güvenliği konusunda daha fazlasını vermesini ve en azından geleneksel içten yanmalı motora sahip otomobiller kadar güvenli olmasını istiyorlar. Elektrikli otomobil üretici markaların bu konuda çeştli basın açıklamaları ve müşterileri rahatlatacak açıklamalar yapmaları bekleniyor.

Elektrikli Otomobiller ve Kazalar
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim