Anlık Bildirim

Foxconn elektrikli otomobil projesi için Tayvan'lı çip tesisini satın alıyor

Apple için iPhone montajlarını yapmasıyla tanıdığımız Foxconn küresel çip krizinin ortasında yeni girişimlerinden ötürü ihtiyaç duyacakları yarı iletken talebini güvence altına almak istiyor.

Tayvanlı elektronik devi Foxconn perşembe günü yaptığı bir açıklamada Tayvan merkezli bir yarı iletken üretim tesisini satın alacağını duyurdu. Elektrikli otomobil projesi için yarı iletken hazırlığı yapan Foxconn anlaşma boyutunu 90 milyon Amerikan doları olarak duyurdu.

Foxconn, gelecekte elektronik cihaz montajını azaltacak ve büyüme stratejisini elektrikli otomobil projeleri üzerine yoğunlaştıracak. Şirketin bir yarı iletken üretim tesisi almasındaki asıl sebep küresel çip krizinin dünyadaki bütün üreticilere problemler yaşatması ve elektrikli araçların içten yanmalı otomobillere göre daha çok çip ihtiyacının olması.

Foxconn'un satın almak istediği yarı iletken tesisi Macronix International'a ait. Tesis hafıza çipleri üretiminde uzmanlaşmış, Nintendo, Sony ve Apple'a çip tedariği sağlıyor. Tesis Tayvan'ın Hsinchu şehrinde yer alıyor ve 6 inç çapında üretim yaptığından "6-inch fab" olarak biliniyor.

Foxconn yarı iletken tesisini satın alıyor, işte detaylar Tam Boyutta Gör

Foxconn çip tedariğinde problem yaşamak istemiyor

Şirket Foxconn yatırımından sonra yılda yaklaşık 360.000 elektrikli otomobile yetecek kadar çip üretecek.

Foxconn her ne kadar iPhone'lar için üretim yaptığıyla bilinse de ayrıca HP, Dell ve Amazon için esas tedarikçilerden biri.

Foxconn ayrıca Japon Fujitsu'nun 2019'da UMC tarafından satın alınan çip üretim tesisini de almak için girişimlerde bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim