Anlık Bildirim

Fusion IO disk teknolojisinde devrim yaptı ürünler 2008 başı gibi hazır

Tabii ki ilk olarak sunucu sistemleri için sunulacak olan ürün 80 Gb'dan başlayacak ve en kötü şartlarda (sırasız ve 4K okuma) saniyede 800 Mb/sn okuma ve 600 Mb/sn yazma performansına sahip. Üstelik bunları saniyede 100.000 IOPS, yani giriş çıkış ile yapıyor. Üstelik disk direkt olarak PCI Express x4 slotuna takılmakta. Bu slot ona hem işlemciye yaklaştırıyor hem de erişim hızını bildiğimiz SATA gibi teknolojilerden çok daha üst seviyeye çıkartıyor. Kapasiteler 40 Gb ve 80 Gb'dan başlayacak ve yakın sürede 640 Gb'a kadar artacak.

Teknolojinin esas çıkış noktası NAND bellek teknolojisi yani compact flashlarda kullanılan ile benzer. Burdaki esas fark normalde Nand teknolojisinden üretilen diskler 1 veya 2 yollu erişmekteler fakat Fusion IO tam 160 yollu olarak erişebilmekte. Fakat tüm bunlar yüksek bir maliyetide beraberinde getiriyor bu maliyet 30$/GB yani her GB başına 30$'lık bir fiyat (normal disklerde 0.30$/ Gb'a kadar düşmekte).

Fusion IO disk teknolojisinde devrim yaptı ürünler 2008 başı gibi hazır

Fiyat nedeniyle sunucu pazarı için odaklanmış olan ürün herkesi tatmin edecek düzeyde çünkü kapasite sorunu gelecek yılın sonuna kadar 1.2 TB'a kadar arttırılarak çözülecek ve gelecek yılın başında 640 Gb'lık versiyonlarını görebileceğiz, bilgiyi elektrik kesilse bile kaybetmiyor çünkü bildiğimiz Nand tipi bellekler kullanıyor. Kurulumu kolay ve hızlı halbuki SAN disk sistemlerinde yüzlerce diski idare etmek oldukça karışık ve uzun sürebiliyor. Şimdiden 4 tanesini dört adet PCIe x4 yuvalarına takarak raid yapıp saniye 3.2 Gb/sn aktarım hızı yakalabiliyorsunuz kısaca gerçekten uçuk bir değer.

Aşağıdaki ropörtajları izlemenizi ve Aralık ayında minimum 1200$'dan piyasaya sürülecek ürünü sunucu platformları için değerlendirmenizi mutlaka tavsiye ederiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim