Anlık Bildirim

Gelecek nesil iPhone'larla birlikte harici sim kartlara veda mı edeceğiz ?

Son çeyrekte 14.1 milyon adet iPhone satışı yaparak önemli bir başarının altına imzası atan Apple; gelecek nesil iPhone'larda alıştığımız sim kartlara veda etmemize neden olacak yenilik için güvenlik alanındaki öncü isimlerden Gemalto ile ortak mı çalışıyor ?

iPad ve iPhone 4'de yer verdiği microSim desteğiyle; microSim'lerin çok hızlı yaygınlaşmasını sağlayan Apple; iddialara göre gelecek nesil iPhone'larda gömülü sim kart kullanmaya başlayacak. GigaOM'in kaynaklarından edindiği bilgiye göre bu fikrini hayata geçirmek için Gemalto ile ortak çalışan Cupertino'lu; bu sayede kullanıcıların telefonlarını kullanmak istedikleri operatörü cihazlarını alırken; Apple Store, çevrimiçi Apple Store'dan ya da evlerine gittikten sonra AppStore ekranından seçebilmelerini sağlayacak.

GigaOM'in kaynaklarının iddiasına göre Gemalto'nun SIM'i ROM ve güncellenebilir flash biriminden oluşacak. ROM üzerinde Gemalto tarafından sağlanan bilişim ve ağ güvenlik bilgilerine yer verilirken; flash birimi üzerindeyse PC ya da benzer cihazlarla aldığı operatör bilgileri yer alacak.

Apple'ın kullanmayı amaçladığı iddia edilen yeni teknolojinin özellikle birden fazla operatörle çalıştığı Avrupa bölgesinde firmaya yardımcı olacağı düşünülürken; GigaOM'in kaynağına göre Apple'ın Fransa'da ortak çalıştığı bazı operatörler; Cupertino'daki merkeze giderek; Apple ile sistemin geliştirilmesi üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14212 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim