Anlık Bildirim

SpaceX'in Starship aracının içinden bir video sızdırıldı

SpaceX'in Mars ve Ay görevlerinde kullanmayı planladığı yeniden kullanılabilir uzay aracı Starship'in içinden bir video sızdırıldı. Videoda aracın ne denli büyük olduğu bir kez daha dikkat çekiyor. 

Space Explored tarafından paylaşılan bir habere göre ünlü milyarder Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX’in geliştirdiği uzay aracı Starship’in içini gösteren bir video sızdırıldı.

Bir SpaceX çalışanı tarafından sızdırıldığı ifade edilen videoda devasa uzay aracının içinin ne kadar geniş olduğu dikkat çekiyor. Ayrıca prototipin içinde yüksek basınçlı gazları tutmak için tasarlanmış COPV (Composite Overwrap Pressure Vessels) isimli çelik tanklar da görülebiliyor.

100 yolcu taşıyabilir

SpaceX henüz bu devasa aracın içinde neler olacağı ile ilgili detaylı bilgiler paylaşmadı. Ancak Elon Musk, Starship’in tek seferde 100 yolcu taşıyabileceğini açıklamıştı. Buna ek olarak SpaceX tarafından 2020 yılında yayınlanan kısa bir raporda, aracın içinde özel kabinler, geniş ortak alanlar, güneş fırtınaları için tasarlanmış sığınaklar ve dışarıyı görüntülemek için bir alan olacağı yer almıştı.

Aracın içinde birçok farklı alan bulunacak Tam Boyutta Gör

Ayrıca şirketin COO’su Gwynne Shotwell,  geçtiğimiz yıl verdiği bir demeçte Starship’te uzay enkazlarını yakalamak için bir alanın bulunacağını da söylemişti.

Tabii bunların gerçekleşmesi için Starship’in testlerde başarılı olması ve görevlere uygun hâle gelmesi gerekiyor. Aracın ilk yörünge uçuşunun yaklaştığını da belirtmek gerek. CEO Elon Musk geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir etkinlikte Starship’in ilk yörünge uçuşunun Ocak 2022’de yapılmasının planlandığını söylemişti.

Yeniden kullanılabilir olması planlanan bu aracın gelecekte Ay ve Mars görevlerinde kullanılması, bu görevler kapsamında da insan ve kargo taşıması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim