Anlık Bildirim

Avrupa Birliği, BioNTech aşısının çocuklar için kullanımını değerlendirdiğini açıkladı

Avrupa İlaç Ajansı tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre yetkililer, Pfizer/BioNTech COVID-19 aşının 5-11 yaş arası çocuklarda kullanımını değerlendirmeye başladı.

18 Ekim Pazartesi günü yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre Avrupa Birliği, Pfizer/BioNTech COVID-19  aşısının 5-11 yaş arası çocuklarda kullanımının uygun olup olmadığını değerlendirmeye başladı. Buradan çıkan kararlara göre aşı, Avrupa Birliği ülkelerinde 5-11 yaş arası çocuklarda da kullanılmaya başlayabilir. 

Aşının 5-11 yaş arası kullanımı değerlendiriliyor Tam Boyutta Gör

Pfizer ve ortağı BioNTech, geçtiğimiz hafta mRNA aşılarının çocuklarda kullanımını destekleyen verileri kamuoyuna sunmuştu. Geçtiğimiz ay yapılan açıklamalarda da aşının 2.268 katılımcının katıldığı klinik bir deneyde denendiği, bunun sonucunda da 5-11 yaş arası çocuklarda güçlü bir bağışıklık tepkisi görüldüğü ifade edildi. 

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) da bu açıklamalar üzerine devam eden klinik çalışmaların sonuçlarının da dahil olduğu birçok Pfizer/BioNTech aşısı verisinin gözden geçireleceğini yaptığı bir açıklamayla duyurdu.

Avrupa İla Ajansı kararını Avrupa Komisyonu'na iletecek

Şu an için bu yaş grubu için aşı izni bulunmuyor. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ülkelerinde 12 yaşından büyük çocukların aşı olma izni bulunuyor. Çocuklar şiddetli COVID-19’a daha az duyarlı olsalar da virüsü riskli insanlara bulaştırabilirler. Bu yüzden de uzmanlar küçük çocukların aşı olmasının doğru olabileceğini düşünüyor. 

Avrupa İlaç Ajansı sağlanan verileri inceleyecek, bunun ardın da bir görüş belirleyecek ve bu görüşü nihai kararı verecek olan Avrupa Komisyonu’na iletecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim