Anlık Bildirim

Gigabyte’ın RTX 3060 Ti modelleri EEC’de listelendi

Şaşırtıcı bir şekilde RTX 3060’tan önce yola koyulan RTX 3060 Ti’ın özelleşmiş tasarım seçenekleri ufukta görülmeye başlandı. Gigabyte’ın kartları sertifikasyon sürecinde ortaya çıktı.

Gigabyte’ın RTX 3060 Ti modelleri EEC’de listelendi Tam Boyutta Gör

RTX Ampere üst segmente bir çok eleştiriyi ve sorunu da beraberinde. Nvidia’nın hızlı müdahele ettiği kapasitör kaynaklı çökme sorunu olumlu rüzgarlar estirse de donanım dünyasının unutamayacağı gelişmeler yaşandı.

Giriş-orta segment Ampere çözümlerini bekleyenler ise üst segmentteki gelişmeleri şimdilik uzaktan seyrediyor. Gigabyte’ın EEC listesinde gün yüzüne çıkan 4 RTX 3060 Ti modeli yeşil ekibin uygun fiyatlı Ampere seçeneklerine yaklaştığımızı gösteriyor.

RTX 3060 Ti'ın detayları

Şu ana kadar bilinenlere göre GA104 GPU’sunun kırpılarak 4864 CUDA’ya düşürüleceği RTX 3060 Ti’da RTX 3070’le benzer şekilde  8 GB kapasiteli 256-bit GDDR6 belleklerin yongaya 448 GB/s’lik bant genişliği sağlayacak.

Gigabyte’ın RTX 3060 Ti modelleri EEC’de listelendi Tam Boyutta Gör

Kırpılma neticesinde ısıl tasarım karakteristiğinde güç kaynağınızın içini serinletecek şekilde 220 watt’tan 180 watt’a düşüş yaşanacak kartın bu haliyle ağabeyiyle benzer PCB’yi kullanacağı tahmin ediliyor.

Bu da RTX 3070’te kullanılan soğutucu tasarımlarının RTX 3060 Ti’da görebileceğimiz manasına geliyor. Son olarak modelin içinde bulunduğumuz ayın sonlarına doğru duyurulmasının beklendiğini belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim