Anlık Bildirim

Google Fuchsia işletim sistemine sahip ilk cihaz piyasaya sürülmeye hazır

Google'ın yeni işletim sistemiyle çalışan ilk cihaz Bluetooth SIG kurumu tarafından onaylandı. Yayınlanan belgeler Fuchsia tabanlı ilk ürünün oldukça tanıdık olduğunu gösteriyor.

Google Fuchsia işletim sistemine sahip ilk cihaz piyasaya sürülmeye hazır Tam Boyutta Gör

Google'ın "Fuchsia" olarak adlandırılan yeni bir işletim sistemi geliştirdiğini zaten birkaç yıldır biliyoruz. Ancak şirket şimdiye kadar bu işletim sistemiyle çalışan tek bir ticari ürün bile çıkarmadı.

Görünüşe bakılırsa Fuchsia tabanlı ilk cihaz piyasaya sürülmeye çok yakın. Bluetooth SIG kurumunun web sitesinde Fuchsia 1.0 yazılımıyla çalışan yeni bir Google Home Hub modeline ait belgeler ortaya çıktı. Bildiğiniz üzere şirket 2018'den beri akıllı ekran üretiyor.

Google Fuchsia işletim sistemine sahip ilk cihaz piyasaya sürülmeye hazır Tam Boyutta Gör

Zircon çekirdeğine dayanıyor

Google Home Hub'ın ismi iki yıl önce Nest Hub olarak değiştirilmişti. Akıllı ekranın mevcut versiyonları Google Cast platformunu kullanıyor. Sertifika alan yeni Google Home Hub ise Fuchsia işletim sistemiyle çalışacak.

Bildiğiniz üzere Google'ın mevcut işletim sistemleri Android ve Chrome OS, Linux çekirdeğini temel alıyor. Fuchsia ise Zircon adı verilen yeni bir mikro çekirdek üzerinde inşa edildi. Fuchsia tabanlı akıllı telefonların ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda ise henüz bir bilgi yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim