Anlık Bildirim

Western Digital, 14TB ile kapasite rekoru kırdı

Büyüyen ihtiyaçlar nedeniyle sabit sürücülerde sık sık kapasite rekorlarının kırıldığına şahit oluyoruz. Western Digital, HGST Ultrastar Hs14 ile yeni rekorun sahibi oldu.

Dijital dünyada veri kullanımı arttıkça tek sürücüde sunulan depolama alanları da aynı paralelde artış gösteriyor. Western Digital, HGST markasına dünyanın ilk 14TB kapasiteli HDD sürücüsünü ekledi.

Kapasite rekoru
 

HGST Ultrastar Hs14 adındaki 3.5 inçlik sürücü daha çok veri merkezlerini ve bulut depolama sunucularını hedefliyor. Sürücü bu kapasiteye ve yoğunluğa HelioSeal ile SMR adındaki iki teknolojiyle ulaşmış.

HelioSeal teknolojisinde disk mekanizması bölümü Helyum ile dolduruluyor ve böylece sürtünme azaltılarak hem ısınma önleniyor hem de daha düşük enerji harcanıyor. Ayrıca bölümün hermetik yalıtımı Helyum gazının kaçmasını engelliyor.

Shingled Magnetic Recording veya SMR olarak bilinen teknolojide ise birbirine paralel manyetik izler üzerine yazmak yerine birbirinin üzerine binen manyetik izler üzerine veriler yazılıyor ve böylece daha ince ve daha yoğun sürücüler elde edilebiliyor.

HGST Ultrastar Hs14 modeli önceki modele göre yüzde 40 daha fazla kapasite ve iki kat daha fazla sürekli yazma hızı sunuyor. Hatalar arasındaki zaman dilimi ise 2.5 milyon saat. Sahip olduğu optimizasyonlar ile sunuculardaki maliyetleri düşürmeyi amaçlıyor. 5 yıllık garantiye sahip olan sürücü SATA veya SAS versiyonlarıyla gelecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim