Anlık Bildirim

Kioxia ve Western Digital birleşimine SK Hynix engeli

NAND bellek pazarının en büyük oyuncusu haline gelmesi beklenen Kioxia ve Western Digital birleşimine SK Hynix engeli geldi. Büyük hissedar daha büyük rakip istemiyor.
Kioxia Tam Boyutta Gör
Bellek dünyasının lideri iken rekabete direnemeyen ve kan kaybeden Toshiba, 2017 sonlarında bellek bölümünü Kioxia adıyla kurulan yeni bir konsorsiyuma devretmişti. Bellek sektöründe üst sıralara tırmanan Kioxia bir süredir Western Digital ile birleşmeye çalışıyor ancak işler yılan hikâyesine döndü.

Kioxia ve Western Digital birleşecek mi?

2021 yılında 20 milyar dolarlık birleşim planları gerçekleşmeyen Kioxia ve Western Digital iki yıl aradan sonra yeniden görüşmelere başlamıştı. NAND bellek sektörünün en büyük oyuncusu olması beklenen birleşime SK Hynix engel oldu.

Kioxia bellek konsorsiyumunda SK Hynix firmasının 2.6 milyar dolar payı bulunuyor. SK Hynix ortaya çıkacak yeni birleşimin kendi Pazar payına zarar vereceğini ve Kioxia ile gelecekteki potansiyel iş birliklerini olumsuz etkileyeceğini düşünüyor.

Şimdilik SK Hynix razı olmadan bu birleşimin gerçekleşmesi mümkün değil gibi görünüyor. Ayrıca en büyük pay sahibi Bain Capital şirketinin de görüşme maddelerinde bazı çekinceleri olduğu belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim