Anlık Bildirim

Hem Windows 7 hem de Vista, DirectX 11 desteği sunacak

Hem Windows 7 hem de Vista, DirectX 11 desteği sunacak

Geçtiğimiz hafta Windows Ürün Yöneticisi Ben Basaric'in DirectX 11'in Windows 7 ile gelemeyebileceğine ima eden açıklamaları Microsoft tarafından netliğe kavuşturuldu ve yeni DirectX API'sinin Windows 7 içerisinde olacağı doğrulandı.

Öte yandan Windows Vista ile de çalışacak olan DirectX 11'in Windows 7'den önce önümüzdeki Şubat veya Mart ayında yayınlanacağı konuşulan Windows Vista Hizmet Paketi 2 ile birlikte kullanıma sunulabileceği yönünde de iddialar var. Hatırlanacağı üzere Microsoft, DirectX 10'u Windows Vista ile duyurmuş, yine Windows Vista için hazırlanan Hizmet Paketi 1 ile DirectX 10.1'i de kullanıma sunmuştu.

DirectX 10 mimarisi üzerine inşa edilen fakat donanım uyumluluğunun çok daha başarılı olması beklenen DirectX 11 ile önemli yenilikler de gelirken Shader Model 5.0 ve donanımsal tessellation gibi yeni özelliklerin kullanımı için DirectX 11 destekli ekran kartlarına gereksinim duyulacak.

Hem AMD-ATi hem de Nvidia'nın önümüzdeki yıl içerisinde DirectX 11 destekli yeni grafik işlem birimlerini duyurması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim