Anlık Bildirim

IOS 10.1 çıktı: iPhone 7 Plus'a Portre özelliği geldi

iPhone 7 Plus'ın en dikkat çekici özelliği çift kamera donanımı. Yeni telefona, çekilen öznenini arka tarafını bulanıklaştırarak profesyonel fotoğraf kalitesi etkisi yaratan Portre modu geldi.
iPhone 7 Plus'un çift kamerası, arka planı bulanıklaştırarak fotoğraf kaydetme özelliği sunuyor. Profesyonel fotoğraf makinelerinin en popüler özelliklerinden biri olan ve bokeh olarak bilinen bu özellik, Apple lansmanında tanıtılmış olmasına rağmen telefonlar piyasaya çıktığında verilmemişti. Kullanıcıların merakla beklediği, bir kısmının ise IOS Beta sürümleriyle bir süredir kullandığı Portre Kamera isimli bu özellik nihayet resmi kullanıma sunuldu.
IOS 10.1 çıktı: iPhone 7 Plus'a Portre özelliği geldi
 
Teknik olarak beta süreci devam eden Portre kamera özelliği, IOS 10.1 güncellemesiyle birlikte iPhone 7 Plus kullanıcılarına verilmiş oldu. Görünen o ki, bu güncellemeyle birlikte özellikle Instagram, arka tarafın bulanık olduğu portre fotoğraflarıyla dolup taşacak gibi. 250MB'dan biraz daha küçük olan ve ülkemiz dağıtmı da başlayan güncelleme, epeydir devam eden kamera açılma veya bulanık bir ekran gösterme gibi yazılım tabanlı sorunlara da çözüm olacak gibi duruyor. Yeni güncelleme tüm bunlara ek olarak fotoğraflar uygulamasındaki kişi isimlerini de iCloud yedeklemelerine taşırken, Japonya için ulusal taşımacılık sistemine ilişkin ciddi bir harita güncellemesi, mesajlar uygulaması için başta efekt seviyesinde görsellik olmak üzere hata güncellemeleri ve işlevsellik geliştirmeleri ile üçüncü parti üreticilerin çevre bileşenleriyle Bluetooth bağlantısını iyileştirme ve Apple Watch için çok sayıda geliştirme de sürüm notları arasında yer alıyor.
IOS 10.1 çıktı: iPhone 7 Plus'a Portre özelliği geldi
 
Arka planı bulanıklaştırarak kişiyi ya da nesneyi öne çıkaran kullanım özelliğini daha önce Huawei P9'da da görmüş ve kullanmıştık. Ancak iPhone 7 Plus, farklı koşullarda fotoğrafın öznesi ve arka planı kusursuza yakın şekilde ayırt ettiğini iddia ediyor. Açıkçası yaptığımız denemelerde de iPhone 7 Plus özellikle iyi ışık koşullarında özne ve arka plan sınırını saç telleri seviyesinde iyi bir şekilde çiziyor, ayırt edilmesi zor olan koşullarda bile iyi sonuçlara imza atabiliyor. Işık koşulları kaybolmaya başladığında ise, bu özelliğin verimliliği nispeten azalmaya başlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12846 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 7 plus, ios 10.1 ve
2 etiket daha portre kamera Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim