Anlık Bildirim

Apple’ın tarihinde belki de en önemlisi olacak yeni iPhone etkinliği için çok kısa bir süre kala artık çok ayrıntılı bilgiler sızmaya başladı. Yeni telefon özellikleri, isimlendirmeler, kutu görselleri artık gizli bir şey bırakmamış durumda.

Büyük sızıntılar

Bir süredir iOS 11 GM sürümünün sızdırıldığı ve bu sızıntılardan pek çok önemli iPhone 8 özelliğinin ortaya saçıldığı haberleri geliyor. Beklendiği gibi GM sürümü yeni modellerin isimlendirmesini de içeriyordu ve bu da ortaya çıkmış durumda.


Sürüm kodlarından elde edilen bilgilere göre iPhone 8 olarak bildiğimiz onuncu yıla özel iPhone modeli iPhone X şeklinde adlandırılıyor. Yani on rakamı temsil edilmiş oluyor. Aslında iPhone X ismi çok önceden gündeme gelmişti ancak GM sızıntısına kadar pek çok kaynak iPhone 8 olacağına kesin gözüyle bakıyordu.

 

Yeni bilgilere göre iPhone X modelinin OLED ekranı 1125x2436 piksel çözünürlüğe sahip olacak. AMOLED ekranın beyazları sarı gibi göstermesinin önüne geçebilmek için de True Tone Display teknolojisi kullanılıyor. Çerçevesiz ekran sayesinde 5.8 inçlik model iPhone 7 ile aynı boyutlara sahip.

Touch ID yerine gelişmiş yüz tarama özelliği Face ID geliyor ancak halen parmak izi sensörünün ekrana entegre edileceğini düşünenler var. Hatta bu nedenle üretim biraz gecikti ve iPhone X modeli Ekim ayının ikinci yarısında piyasada olabilecek. Diğer taraftan sanal Home tuşu ekranın el atında bir çizgi şeklinde ulaşılabilir olacağı belirtiliyor.

Diğer taraftan ilk iPhone modelini hariç tutarsak Apple’ın artık geleneksel hale getirdiği S takısı da kalkmış durumda. iPhone 7S olarak bildiğimiz yeni seri kodlarda iPhone 8 ve iPhone 8 Plus olarak geçiyor. Onuncu yıl münasebetiyle standart iPhone serisinin de değişikliğe uğradığı anlaşılıyor.

iPhone için rakam değişikliği aslında önemli tasarım yeniliklerinin olduğu anlamına geliyor. Bugüne kadar yeni nesil iPhone modellerinde ciddi bir değişiklik beklenmiyordu ancak metal çerçeve ve cam kaplama kombinasyonu nedeniyle 8 isimlendirmesine geçilmiş olabilir. 12 Eylül akşamı hep birlikte yeni iPhone’ların nasıl ses getireceğine şahit olacağız. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim