Anlık Bildirim

iPhone 8 üretimi sıkıntıda, Apple hisseleri düşüşte

iPhone 8 modelinin üretim sıkıntıları yaşadığına dair iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Bu kez birden fazla analiz uzmanı iPhone 8 modelinde gecikme yaşanacağını iddia ediyor.

Apple’ın yeni iPhone modellerini tanıtacağı etkinliğe çok az bir zaman kala önemli bir iddia ile ortalık çalkalanıyor. İddia öyle ciddi ki Apple ve tedarikçisi Foxconn hisseleri borsada düşmeye başladı.

Üretim problemleri

Saygın yayınlardan The Wall Street Journal tarafından yer verilen iddialara göre iPhone 8 modeli üretim sıkıntıları ile boğuşuyor. Çerçevesiz yapıdaki OLED ekrana Touch ID sensörü entegre etme konusunda halen aşama kaydedilebilmiş değil ve bu da satışın ertelenmesi ihtimalini arttırıyor.

İddialar sadece WSJ ile sınırlı değil. Ünlü analiz uzmanı Ming-Chi Kuo da dahil olmak üzere pek çok uzman yatırımcılarını muhtemelen gecikmeler konusunda uyarmaya başladı. İddialar bu kadar ayyuka çıkınca Apple ve en büyük tedarikçisi Foxconn hisseleri de borsada küçük düşüşler yaşadı.

Aslında Apple’ın parmak izi sensöründen vazgeçtiği ve iPhone 8 modelinde gelişmiş yüz tarama teknolojilerini Touch ID yerine kullanacağı ifade ediliyordu. Görülen o ki firma halen ısrarcı ve son dakikaya kadar ekrana entegre parmak izi sensörü ihtimalini zorlamak istiyor.

12 Eylül tarihinde yapılacak etkinlikte iPhone 7S serisi ve iPhone 8 modellerinin tanıtılması bekleniyor. iPhone 7S serisi mevcut serinin üzerine donanım yükseltmesi olarak karşımıza çıkacak. Bu bakımdan seride bir gecikme yaşanması beklenmiyor ve 22 Eylül itibariyle serinin piyasaya sürülmesi kesin gibi.

Ne var ki iPhone 8 çok fazla yenilik barındırıyor. OLED ekran, tamamen çerçevesiz tasarım, ekrana entegre parmak izi okuyucu, kablosuz şarj teknolojisi bugüne kadar Apple’ın izlediği yükseltme standardının çok üzerine çıktı. Bu nedenle de üretim bantlarına daha fazla yük binmiş oldu. Yeni teknolojiler her zaman üretim riski getirdiği için Apple da bunu yaşıyor. Muhtemelen iPhone 8 modeli Kasım ayının başlarında satışa başlayacak. Bizi nelerin beklediğini 12 Eylül akşamı canlı olarak izleyeceğiz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4211 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 8 ve
2 etiket daha iphone x iphone 7s
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim