Anlık Bildirim

iOS 9 ile oyunları kaydetmek artık mümkün

Apple'ın mobil işletim sisteminin yeni sürümü iOS 9 genelde son kullanıcı özelde ise geliştiricilere yönelik pek çok yenilik ile karşımıza çıktı. Bunlardan birisi oyunlarda ekranın kaydedilmesi konusu.

iOS oyunları çok büyük bir kullanıcı kitlesine ulaştı ve kullanıcılar artık incelemelerde oyun içi videoların da olmasını istiyor. İnceleme yapan tarafın da bu talebe karşılık vermesi kullanıcının ilgisini artırmasına yardımcı oluyor. Ancak şimdiye kadar oyunlarda video kaydı yapılması üçüncü taraf uygulamalar ile oluyordu. 

Apple dün tanıttığı ReplayKit aracı ile artık yerleşik olarak oyun içi videosu alınabilecek. Burada geliştiricinin bu aracı kullanarak oyununda bu desteği vermesi de önemli. Diğer türlü varsayılan olarak sistemde gelen bir özellik değil. 

ReplayKit ile oyuncuların artık oyun içi videolarını kaydettikten sonra hızlı bir şekilde düzenleme yapabilmesi ve sonrasında da çeşitli ağlarda paylaşabilmesi mümkün olacak. iOS tarafında oyun içi video kaydı imkanı sunan üçüncü taraf uygulamaların artık zorlanmaya başlayacağını söyleyebiliriz.

Bunun haricinde oyun tarafında geliştiricilerin yapay zeka oluşturabilmesi ve bu yapay zekanın kendi güzergahını çizerek nesnelerle etikleşime geçebilmesini sağlayan GameplayKit ve 3D modellerin ışıklandırılmasını sağlayacak Model I/O şeklinde iki önemli yenilik daha mevcut. Bu yeniliklerin oyunlara olan etkisini sonbaharda iOS 9 ile birlikte görebileceğiz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3818 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, Apple ve ios 9
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim