Anlık Bildirim

iOS 9'a geçiş %77'de tıkandı

Apple, mobil ürünleri için geliştirdiği iOS işletim sistemine ilişkin kullanım rakamlarını yeniledi. Son sürüm olan iOS 9 geçtiğimiz aya göre bir gelişim gösteremedi ve %77'de kaldı.
ABD'li teknoloji devi Apple her ay geliştirici sayfasındaki rakamları yenileyerek iOS kullanım oranlarını kamuoyu ile paylaşıyor. Kısa bir süre önce güncellenen rakamlar iOS 9'a geçişin durma noktasına geldiğini gösteriyor.
Yeni sayılarak göre iPhone, iPod Touch veya iPad ürünlerine sahip kullanıcıların %77'si iOS 9 sürümünü kullanıyor. %17'lik bir kitle ise yoluna iOS 8 ile devam etmeyi seçmiş. Kalan %6'lık kısım daha önceki sürümleri kullanıyor. iOS 9'un geçtiğimiz ay da %77 kullanım oranına sahip olduğunu düşünürsek yeni sürüme geçişlerin neredeyse durduğunu söyleyebiliriz.
iOS 9'a geçiş %77'de tıkandı
 
iOS 8 güncellemesi alan tüm cihazların iOS 9'a da yükseltilebiliyor olması buradaki asıl önemli noktayı oluşturuyor. Yani tablodaki %17'lik iOS 8 kullanıcıları diledikleri anda güncelleme yapma seçeneğine sahipler, ancak tercihlerini bu yönde kullanmıyorlar.

iOS 9 içerisindeki dağılımın nasıl olduğu da kamuoyu ile paylaşılmıyor. Bu durumda kaç kişinin cihazlarını son sürüme kadar güncellediğini de bilemiyoruz. Bakalım şirket iOS 9.3'de getirdiği özelliklerle birlikte iOS 8 kullanıcılarını güncelleme yapmaya ikna edebilecek mi?
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3931 kez okundu.
20 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim