Anlık Bildirim

iOS cihazları güvenlik gerekçesiyle Rusya'da yasaklanabilir

iOS cihazları güvenlik gerekçesiyle Rusya'da yasaklanabilir

Apple'ın iOS kullanıcıları için hazırladığı ve ilk etapta bir yedekleme platformu iken iOS 8 ile birlikte kişisel bulut depolama alanına dönüşen iCloud veritabanı, şirket prensipleri gereği ABD'deki veri merkezlerinde saklanıyor. Ancak bir firmanın önünde bir sorun teşkil etmeye başladı. 

Özellikle Çin ve Rusya gibi kapalı yönetim sistemlerine sahip olan ülkeler iCloud sunucularının kendi sınırları içerisinde ve sürekli kontrole açık bir şekilde bulunmasını istiyor. Kısa süre önce Çin bu konuda Apple'a baskı yapmış ve bu baskıdan da sonuç almıştı. 

Şimdi de Rusya benzer bir taleple Apple'ın karşısına çıktı. Rus hükümeti yeni bir kanun gereği Apple'ın kendi vatandaşlarının verilerini tutan iCloud sunucularını Rusya'da konumlandırmasını istiyor. Aksi takdirde iCloud IP adresleri engellenecek ve hizmeti taşıyan tüm iOS cihazlarının satışına 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren yasak getirilecek. Bu zorunluluk sadece Apple değil bulut depolama hizmeti veren tüm firmalar için geçerli.

Apple'ın bu konuda nasıl bir hamle yapacağına dair resmi bir açıklama yok. Ancak sunucuların ABD dışına taşınması hem maliyet açısından hem de kontrol açısından firmaya yük getirecek. Ancak en büyük mobil cihaz pazarlarından birisi kaybedilecek. Diğer taraftan benzer taleplerin başka ülkelerden de gelmeye başlaması muhtemel.  


Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Report-Apple-iPhone-banned-in-Russia-starting-January-1st-2015_id62471 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
850 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim